otse_2016_estoudiantina-copy

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης χορηγός επικοινωνίας

 ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! Άραγε είναι πολλές οι Πατρίδες των Ελλήνων; Οι Έλληνες δεν έχουμε μια Πατρίδα, την Ελλάδα; Οι Έλληνες έχουμε την Ελλάδα Πατρίδα, που σαν ένα μεγάλο δένδρο, έχει κλαδιά στον Πόντο, στην Καππαδοκία, στην Μικρά Ασία, στην Κύπρο μέχρι την Κάτω Ιταλία!

Αυτό το ταξίδι ετοιμάστηκεαπό την Εστουδιαντίνα, την Ορχήστρα από την Θεσσαλία (από τη Νέα Ιωνία Βόλου) που συλλέγει στοιχεία δύο μεγάλων και τόσο διαφορετικών Πολιτισμών, από  την Δύση έως την Ανατολή.

Μια μεγάλη γιορτή του τραγουδιού, γεμάτη συναίσθημα, μνήμη και ένταση από τα Ποντιακά τραγούδια, τα τραγούδια της Μικράς Ασίας και του Αιγαίου, μέχρι τα τραγούδια της ξενιτιάς που τόσο ύμνησε με την φωνή του ο Στέλιος Καζαντζίδης και οι πρωτοπόροι λαϊκοί δημιουργοί, αλλά και οι συνεχιστές τους, μέχρι τους σημερινούς τραγουδοποιούς.

Αυτό το ταξίδι, θα μοιραστούμε όλοι μαζί, την ιστορία μας μέσα από τα τραγούδια, μια ιστορία που ο καθένας από εμάς έχει μέσα της, την Ρίζα του.

Η Μελίνα Ασλανίδου, ο Πέτρος Γαϊτάνος, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Μπάμπης Τσέρτος και η Εστουδιαντίνα, θα σας ταξιδέψουν σε ένα τρίωρο πρόγραμμα που ενώνει το Χθές με το Σήμερα, δίνοντας ο καθένας το προσωπικό του στίγμα μέσα από τα δικά του τραγούδια. Το όνομα Εστουδιαντίνα έλκει την καταγωγή του από την πιο διάσημη Ελληνική ορχήστρα που δημιουργήθηκε στη Σμύρνη και έκανε το γύρο του κόσμου κατά το χρονικό διάστημα 1898 – 1921.

H Νέα Εστουδιαντίναδημιουργήθηκε το 1998 στην Νέα Ιωνία Μαγνησίας (Θεσσαλία) από τον Ανδρέα Κατσιγιάννη.Πρόκειται για μια 20μελή ορχήστρα νέων μουσικών που ασχολείται με την μελέτη και την προσέγγιση των μουσικών ιδιωμάτων της Ελλάδας και της Μεσογείου.

Η Ομοσπονδία Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης είναι χορηγός επικοινωνίας αυτής της εκδήλωσης. Παραστάσεις: Ντύσσελντορφ (19.11.2016), Στουτγάρδη (20.11.2016) και Μόναχο (1.12.2016).

Πληροφορίες http://www.greece-on-tour.eu/homelands.htm

otse_2016_estoudiantina

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…