epitropi Eirinis Trikalwn

Σύσκεψη εργατικών σωματείων και φορέων την Τετάρτη στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων

 «Τα όσα δήλωσε ο υπουργός άμυνας Π. Καμένος, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, για την εγκατάσταση νέων στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ, στην Λάρισα, στην Μαγνησία και στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και για «εναλλακτικό σχέδιο» που θα υπηρετεί τους ίδιους γεωστρατηγικούς στόχους, αλλά χωρίς το ονοματολογικό για την ΠΓΔΜ, αποκαλύπτουν πλήρως την άκρως επικίνδυνη πολιτική εμπλοκής της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μετατρέποντας την πατρίδα μας σε μια μεγάλη βάση των ΗΠΑ. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που κάνει την δήθεν φιλειρηνική δύναμη, έχει συμφωνήσει ήδη με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για την αναβάθμιση της βάσης τους, στην Σούδα και σε άλλες περιοχές της χώρας και να γίνουν νέες βάσεις σε Λάρισα, Μαγνησία, Αλεξανδρούπολη.

Στην 110 πτέρυγα μάχης της Λάρισας, ήδη έχουν εγκατασταθεί προ μηνών κατασκοπευτικά αεροσκάφη τύπου drones των ΗΠΑ, που εκτελούν πολεμικά σχέδια τους στην Μ. Ανατολή, στο Αιγαίο και γενικότερα στην περιοχή μας. Είναι η μοναδική περίπτωση που στο κέντρο μιας χώρας και σε κατοικημένη περιοχή, υπάρχει βάση drones, με δυνατότητα να παραλύσει τη χώρα μας!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχοντας διακηρυγμένο στόχο την “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”, δηλαδή των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο και την Ν/Α Μεσόγειο, συμμετέχει ενεργά στους πολύ επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, σε πολεμικές επεμβάσεις ενάντια στη Συρία και σε άλλους λαούς, ενισχύει την παρουσία τους στη χώρα μας, στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια, στηρίζει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τη στρατιωτική συμμαχία με τις κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου και τους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα, ταυτόχρονα με την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής στη χώρα μας.

Είναι επικίνδυνο ψέμα ότι η Ελλάδα μέσα σ’ αυτόν τον «κυκλώνα» θα είναι «απάνεμο λιμάνι σταθερότητας κι ασφάλειας». Η συμμαχία με τις ΗΠΑ, η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δημιουργεί διαρκώς νέους μεγάλους κινδύνους για τον λαό μας.

Μετατρέπουν την Λάρισα και τη χώρα μας, σε μαγνήτη πολέμου, που θα δεχθούν γερά πλήγματα σε περίπτωση εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας, ενώ οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων – μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη ( ΕΕΔΥΕ ), εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της στην απόφαση της κυβέρνησης, να δεχτεί την εγκατάσταση των κατασκοπευτικών drones στην 110 Π.Μ στη Λάρισα, νέων και αναβάθμιση παλιών Αμερικανονατοικών βάσεων στη χώρα μας και στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, που μας εμπλέκει στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργατοϋπαλλήλων, των μικρομεσαίων ΕΒΕ, των αγροτών, τις επιστημονικές οργανώσεις, τους συλλόγους σπουδαστών, φοιτητών, τους συλλόγους γονέων, τα μαθητικά συμβούλια και κάθε μαζικό φορέα, να μη μείνει απαθής μπροστά σε αυτές τις άκρως επικίνδυνες εξελίξεις, για το λαό της Θεσσαλίας και όλης της χώρας.

Απαιτείται αγωνιστική αντίδραση από τους εργατοϋπάλληλους, τους μικρομεσαίους αγρότες και ΕΒΕ, από τους επιστήμονες, την νεολαία και τις γυναίκες και όλους τους μαζικούς φορείς. Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε ως λαός, όπως και οι γειτονικοί μας λαοί από την μετατροπή της Λάρισας και της χώρας μας σε μια τεράστια ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση και την συμμετοχή μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Για το σκοπό αυτό η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων, μέλος της ΕΕΔΥΕ, σας καλεί στην σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων και μαζικών φορέων, που διοργανώνει, την Τετάρτη 31 Οκτώβρη, ώρα 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, με σκοπό την ενημέρωση και την συζήτηση, προκειμένου να οργανωθούν και συντονισθούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις εναντίον όλων των παραπάνω επικίνδυνων εξελίξεων».

 

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Υπό του Τρίκκης, Γαρδικίου & Πύλης, τα εγκαίνια του Ι. Ναού Αγ. Κων/νου & Ελένης στις Λογγιές Κοτρωνίου(βίντεο/φωτό)

Μέσα κλίμα πνευματικής χαράς και σύμφωνα με την τάξη και το τυπικό που ορίζει η Εκκλησίας,…