kerameos

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλει για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της κτηνοτροφίας της πατρίδας μας καθώς και την προάσπιση των συμφερόντων των Ελλήνων κτηνοτρόφων, συγκάλεσε την Πέμπτη 30 Ιουλίου σύσκεψη με τη συμμετοχή φορέων του κτηνοτροφικού κόσμου για το ζήτημα της γενετικής βελτίωσης του ζωικού κεφαλαίου της χώρας μας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διεξήχθη μία ιδιαιτέρως εποικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους του κλάδου όπου είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν συνολικά τους προβληματισμούς τους επί του θέματος και συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο γόνιμος διάλογος προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή λύση προς όφελος του συνόλου της κτηνοτροφίας της χώρας μας.

Ο κ. Βορίδης εξήρε από την πλευρά του τον ιδιαίτερο ρόλο της γενετικής βελτίωσης για την ελληνική κτηνοτροφία, υπογραμμίζοντας την καθοριστική σημασία της για τη βιωσιμότητα των κτηνοτροφικών επιχειρήσεων.

Ταυτόχρονα, ο Υπουργός προέτρεψε όλους τους συμμετέχοντες να επαναλάβουν τη συνάντηση εντός του Σεπτεμβρίου προκειμένου να συζητηθεί η αποτελεσματικότητα της ακολουθούμενης μέχρι σήμερα πρακτικής στο ζήτημα, πρόταση η οποία έγινε καθολικά αποδεκτή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου αρμόδιος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος, εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ, της Ένωσης Φυλής Χολστάιν καθώς και εξειδικευμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων.

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Νάκος: Ο «σερ» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης…Έχουμε τον ίδιο ενθουσιασμό και ζήλο, αλλά περισσότερη δυναμική, ως παράταξη άσκησης εξουσίας

Χρήστος Νάκος…Ένας άνθρωπος, που οι περισσότεροι από εμάς, τον γνωρίσαμε μέσα από τη…