casualdogwalk-e1480692323430

Αν είστε ιδιοκτήτης ενός Χάσκυ, μην διαβάζετε καθόλου αυτό το άρθρο, δεν σας αφορά! Οι υπόλοιποι όμως το πιο πιθανό είναι οι βόλτες με τον σκύλο σας, να είναι πολύ πιο σύντομες τους χειμερινούς μήνες. Θα πρέπει όμως να είναι ασφαλή για εσάς και τον σκύλο σας. Παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για πιο απολαυστικές βόλτες με το τετραποδό σας.

Κόψτε τα νύχια για καλύτερη τριβή

Αν δεν περιποιείστε συχνά τα νύχια του, αυξάνετε την πιθανότητα να γλιστρήσει στο παγωμένο έδαφος. Αν θέλετε να βοηθήσετε τον σκύλο σας και να μην μετατρέψετε τη βόλτα του σε μία δυσάρεστη εμπειρία, κόβετε τα νύχια του τακτικά.

Χρησιμοποιήστε ένα σακίδιο

Αν μένετε σε μέρος με έντονους ανέμους που δυσκολεύουν τις βόλτες σας, και το σκύλο να εκτονώσει την ενέργειά του, μία λύση είναι να προσθέσετε λίγο βάρος στον σκύλο σας. Στη κυριολεξία! Βάλτε ένα σακίδιο στη πλάτη του και θα διαπιστώσετε ότι τον προτρέπει να συγκεντρώνεται περισσότερο, εκτονώνοντας όλη την ενέργεια που χρειάζεται.

Προστατέψτε τις ευαίσθητες πατούσες

Κρύο, χιόνι, πάγος, αλάτι μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στις πατούσες του σκύλου σας, τους χειμερινούς μήνες. Ένας απλός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε λίγο βαζελίνη στις πατούσες. Απλά μη ξεχάσετε να σκουπίσετε τα πόδια όταν επιστρέψετε σπίτι. Ακόμη μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο μπότες για σκύλους, οι οποίες προστατεύουν από το σκύλο από το κρύο, αλλά και από γλιστρήματα.

Αποτρέψτε τα τραβήγματα

Κανείς δεν θέλει ο σκύλος του να τραβάει στη βόλτα, πόσο μάλλον όταν κάτω υπάρχει πάγος. Αν ακόμα δεν έχετε τελειοποιήσει τις βόλτες σας και ο σκύλος σας τραβάει πολύ, χρησιμοποιήστε το αγαπημένο του αντικείμενο, π.χ. ένα μπαλάκι. Πάρτε το μαζί και αποσπάστε του την προσοχή με αυτό όταν νιώσετε πως τραβάει.

dogscity.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Αθήνα-Τρίκαλα σε 3 ώρες: Προχωράει ο νέος αυτοκινητόδρομος που εκμηδενίζει τις αποστάσεις

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τα εγκαίνια λειτουργίας ενός ιδιαίτερα σημαντικού τμ…