Simorelis

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς 45.000 δικαιούχων τα ποσά των κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας «de minimis», όπως δήλωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης. Το ποσό ανέρχεται σε 42 εκατ. ευρώ και αφορά κτηνοτρόφους με ζώα που το 2017 παρέδωσαν γάλα και μονάδες άνω των 20 ζώων. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός των κτηνοτρόφων σε ορεινούς ή πεδινούς.

Με αφορμή ωστόσο δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο, που αφορά την ανακοίνωση του Υπουργού κ. Αραχωβίτη σχετικά με τα «de minimis», προς αποκατάσταση της αλήθειας παρατίθεται το σχετικό Δελτίο Τύπου που είχε εκδοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο στις 3-12-2018 έτσι ώστε να σταματήσουν οι όποιες ανησυχίες και προβληματισμοί μπορεί να υπάρχουν γύρω από το ζήτημα. Το Δελτίο Τύπου αναφέρει ότι επιλέξιμοι είναι οι κτηνοτρόφοι όλων των περιοχών.

Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χορήγηση ενισχύσεων de minimis 42 εκατ. ευρώ σε
45.000 αιγοπροβατοτρόφους

 

Την καταβολή κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους 42 εκατ. ευρώ σε συνολικά 45.000 αιγοπροβατοτρόφους ανακοίνωσαν στα Καλάβρυτα ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης.

Η πληρωμή, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα, καθώς ήδη έχει υπογραφεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον κ. Αραχωβίτη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Επιλέξιμοι είναι οι αιγοπροβατοτρόφοι όλων των περιοχών, με 20 ζώα και άνω, εφόσον έχουν παραδώσει γάλα. Η ενίσχυση δίνεται για τα θηλυκά αιγοπρόβατα άνω του 1 έτους. Η χορήγησή της είναι αποτέλεσμα στενής συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Την Παρασκευή 6/10 η κεντρική ομιλία του Βάιου Καλύβα στη Μουριά