aisodoksia

Μια χαρούμενη ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Ακριβώς όπως η κατάθλιψη αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, η αισιοδοξία σας δίνει μια ώθηση ενέργειας, βελτιώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και σας κάνει πιο ευτυχισμένους. Ήρθε η ώρα να δεχτούμε την θετική ενέργεια!

Μια χαρούμενη ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα.

Είναι σωστό, είτε το πιστεύετε είτε όχι, ότι η αισιοδοξία ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Είναι αλήθεια. Όταν δεν αφήνετε το καθετί που σας συμβαίνει να σας επηρεάσει αρνητικά, αρρωσταίνετε λιγότερο και απολαμβάνετε μια πιο υγιεινή ζωή.

Μάθετε περισσότερο σε αυτό το άρθρο.

Η αισιοδοξία και το ανοσοποιητικό σας σύστημα

χαμόγελο, ευτυχία

Οι άνθρωποι που προχωράνε στη ζωή τους με χαμόγελο στα χείλη, ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά, και αυτοί που βλέπουν την θετική πλευρά της κάθε κατάστασης αρρωσταίνουν λιγότερο και αναρρώνουν πιο γρήγορα εάν κολλήσουν κάποια ίωση.

Το να είστε ευτυχισμένοι δεν σημαίνει ότι αγνοείτε τα προβλήματά σας ή προσποιείστε πως ό, τι σας συμβαίνει δεν έχει καμία σημασία. Είναι ένας τρόπος να δείτε πως η ζωή μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη για εσάς από ό, τι νομίζετε.

Όταν βλέπετε τον κόσμο σε γκρι αποχρώσεις, επικεντρώνεστε στο κακό και ζείτε σε μια διαρκή κατάσταση στρες, το σώμα σας αντιδράει με την παραγωγή υψηλής ποσότητας στεροειδών ορμονών. Με την σειρά τους, αυτές οι ορμόνες επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Επομένως, εάν είστε απαισιόδοξοι και συνεχίζετε να βλέπετε τα πράγματα σκούρα, έχετε περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσετε και να προσβληθείτε από όλα τα είδη λοιμώξεων.

Η αντίσταση του οργανισμού σας στους ιούς και σε βακτήρια είναι μειωμένη. Οι μικροοργανισμοί αυτοί μπορούν να εισέλθουν εύκολα στον οργανισμό σας και να προκαλέσουν ζημιά.

Επιπλέον, οι άνθρωποι με χρόνιες σοβαρές ασθένειες μπορούν να βελτιώσουν ή να επιδεινώσουν την κατάστασή τους ανάλογα με την διάθεσή τους.

Για παράδειγμα, εάν αυτοί περνάνε κατάθλιψη ή είναι ανήσυχοι, η ασθένεια προχωρά ή αναπτύσσεται πιο γρήγορα απ ό,τι αν είναι θετικοί ή αισιόδοξοι.

Η αισιοδοξία είναι το καλύτερο φάρμακο

χαμόγελο, χαρά

Το να είστε ευτυχισμένοι είναι η καλύτερη θεραπεία, είτε πρόκειται για την πρόληψη είτε για την ίαση μιας ασθένειας. Η διάθεσή σας έχει τεράστια επίδραση στην σωματική και ψυχική σας υγεία.

Το να είστε αρνητικοί όχι μόνο προσελκύει περισσότερα προβλήματα, αλλά επίσης περισσότερες ασθένειες.

Στις αρχές του περασμένου αιώνα ο γάλλος ψυχολόγος Émile Coué ανακάλυψε μια μέθοδο που ονομάζεται «ψυχοθεραπεία». Αυτή περιλαμβάνει θεραπευτικές τεχνικές και βελτίωση μέσω αυθυποβολής και ύπνωσης.

Έλεγε στους ασθενείς να επαναλαμβάνουν το εξής μάντρα: «Είμαι πολύ καλύτερα, έχω λιγότερο πόνο και νιώθω καλά».

Χρόνια αργότερα, ο γιατρός Madan Kataria δημιούργησε αυτό που είναι γνωστό ως «γιόγκα του γέλιου». Αυτή η τεχνική του γέλιου επιδεικνύει την αλληλεπίδραση μεταξύ ψυχικής και σωματικής υγείας.

Τα αρνητικά συναισθήματα αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, ενώ τα θετικά είναι το φυσικό φάρμακο που χρειάζεστε για την πρόληψη μιας ασθένειας.

χαμόγελο, λουλούδια

Ο δρόμος προς την αισιοδοξία

Προκειμένου να επωφεληθείτε από την αισιοδοξία, μπορείτε να εξασκήσετε και να αναπτύξετε τις αντοχές σας. Ή με άλλα λόγια την ικανότητά σας να συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες.  Όλοι μας έχουμε αυτή την ικανότητα σε κάποιο βαθμό.

Η ιδέα είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερα να σταθείτε στα πόδια σας μετά την πρόκληση και να γίνετε πιο δυνατοί στη πορεία.

Τα κλειδιά για την επίτευξη της πολυπόθητης ευτυχίας και της αποφυγής ορισμένων ασθενειών είναι να παρακινήσετε τον εαυτό σας. Δώστε προτεραιότητα στις ευεργετικές ιδέες και στα συναισθήματα και μην επιτρέπετε στις αρνητικές σκέψεις να σας επηρεάσουν.

Όπως είπε ο Σίγκμουντ Φρόυντ, «οι απαισιόδοξοι αρρωσταίνουν». (Εμείς μπορούμε να πούμε το αντίθετο: «ο αισιόδοξος γίνεται καλύτερα!»). Σύμφωνα με τον ψυχαναλυτή, η αισιοδοξία είναι μια ψευδαίσθηση που σας βοηθά να επιβιώσετε.

Φυσικά, δεν μπορούμε να φτάνουμε στα άκρα και να λέμε ότι η καλή διάθεση είναι ο μοναδικός τρόπος για να θεραπεύσετε τον πόνο. Να θυμάστε πάντα ότι η σύγχρονη γιατρική, η ψυχολογία και οι φυσικές θεραπείες είναι επίσης εκεί για το δικό σας όφελος.

Πώς να γίνετε πιο αισιόδοξοι

χαμόγελο. αγκαλιά

Τώρα που γνωρίζετε τα οφέλη της αισιοδοξίας για την υγεία σας, το επόμενο βήμα είναι να μάθετε πώς να αναπτύξετε αυτό το συναίσθημα.

Από τη στιγμή που το ενσωματώσετε στη ζωή σας,  θα είστε σε θέση να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε ασθένεια ή ό,τι πρόβλημα παρουσιαστεί.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές στρατηγικές και συμβουλές για να είστε πιο αισιόδοξοι:

Να αποδεχτείτε ό,τι συμβαίνει στην ζωή σας

Ο στόχος της αισιοδοξίας δεν είναι να είστε συνέχεια ευτυχισμένοι, αλλά να νιώθετε καλύτερα όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Περιορίστε τα αρνητικά συναισθήματα (θυμό, θλίψη, άγχος κλπ.) και επικεντρωθείτε στα συναισθήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν. Με αυτόν τον τρόπο θα βγείτε από την δυσάρεστη κατάσταση έχοντας μάθει κάτι στη πορεία.

Πριν αντιδράσετε, σκεφτείτε: Πώς θα έπρεπε να νιώθω τώρα; Πώς θα άλλαζαν τα πράγματα εάν, αντί να είμαι λυπημένος θα ένιωθα ευγνώμων;

Κοιτάξτε στο μέλλον και να θυμάστε ότι η αισιοδοξία είναι η φιλοσοφία της ζωής.

Αλλάξτε αυτόματα τις προοπτικές σας

αισιοδοξία, χαμόγρλο

Εάν βρίσκεστε σε μια κατάσταση που το μυαλό σας αρχίζει και στρέφει προς την απαισιοδοξία, ελέγξτε τα συναισθήματά σας και φέρτε τα ξανά στο μονοπάτι της καλής διάθεσης.

Πολύ πιθανόν να κάνετε έναν εσωτερικό διάλογο με τον εαυτό σας που επιμένει στο αρνητικό, όμως εσείς πρέπει να κατευθύνετε τις σκέψεις σας σε μια πιο ευτυχισμένη και ήρεμη κατάσταση.

Πάντα να αναζητείτε την θετική πλευρά

Μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι από τη δουλειά ή ίσως πάλι είχατε μια διαφωνία με έναν συνάδελφο ή τα οικονομικά σας είναι σφιχτά.

Τι γίνεται, όμως, με όλα τα καλά πράγματα γύρω σας; Την οικογένεια, το σπίτι, τη δουλειά, την υγεία, την φιλία, το κρεβάτι, το φαγητό στο τραπέζι. Είστε πιο τυχεροί απ ό,τι νομίζετε.

Εστιάζοντας στα πράγματα για τα οποία θα έπρεπε να είστε ευγνώμων, θα νιώθετε καλύτερα και πιο ευτυχισμένοι. Διώξτε την ασθένεια και τις σκέψεις που δεν σας επιτρέπουν να εξελιχθείτε και αλλάξτε ό, τι σας ενοχλεί.

Μπορείτε να γράψετε μια λίστα με όλα τα καλά πράγματα που σας συμβαίνουν και να τη διαβάζετε όταν δεν αισθάνεστε πολύ αισιόδοξοι.

Χαμογελάστε

Γελάστε όσο περισσότερο μπορείτε. Εάν ξεκαρδίζεστε στα γέλια, ακόμα καλύτερα.

Κοιτάξτε στον καθρέφτη και κάντε αστείες γκριμάτσες για να κάνετε τον εαυτό σας να χαμογελάσετε. Δείτε αστεία βίντεο στο διαδίκτυο, ακούστε ανέκδοτα και θυμηθείτε αστείες περιπτώσεις.

Εκτός από την άμεση βελτίωση της διάθεσης, θα κρατήσετε μακριά τις ασθένειες και την κατάθλιψη.

meygeia.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Την Παρασκευή στη Μουριά, η κεντρική ομιλία του Βάιου Καλύβα