vlaxogiannis 2
  Τα Τρίκαλα, είναι η μοναδική ίσως πόλη της ΕΛΛΆΔΟΣ,που ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΌ ΜΟΥΣΕΊΟ. Τούτο κυρίως οφείλεται στις ΚΟΡΟΪΔΊΕΣ που κάποιοι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, έδωσαν και έδιναν στην δημοτική Αρχή της πόλης για ΠΑΡΑΧΏΡΗΣΗ (με το αζημίωτο….)προς τούτο του κτηρίου της ΤΑΞΥΠ.
  Θυμόμαστε όλοι τα ΠΕΡΊΦΗΜΑ κλειδιά της πόλης, που ευχαρίστως παρελάμβαναν «οι φίλοι μας υπουργοί…»
Μ’ αυτά και μ αυτά, εμποδίσθηκαν στην ουσία οι δημοτικές Αρχές να αναζητηθεί άλλη εναλλακτική λύση στέγασης των τρικαλινών αρχαιοτήτων, που  κάποιες στοιβάζονται όπως-όπως σε ΜΗ ΕΠΙΣΚΈΨΙΜΟ χώρο από την Εφορεία αρχαιοτήτων και άλλες «φιλοξενούνται»,( τρόπος του λέγειν…), στη Λάρισα, στο Βόλο, στην Αθήνα….
Εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια, η ΤΑΞΥΠ είναι ΆΔΕΙΑ ΚΑΙ ΈΡΗΜΗ….. Το καλαίσθητο νεοκλασικό πέτρινο κτήριο, εμβαδού 2.600 τετραγωνικών μέτρων, αφέθηκε βορρά στο χρόνο και στους περίεργους νυκτερινούς επισκέπτες του…
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τη γραφειοκρατική αντίληψη ενίων επιτελών  του και την αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας, κωφεύει στα αιτήματα της εκάστοτε  δημοτικής Αρχής.
Μήπως τώρα,που στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, είναι ο συντοπίτης υπουργός Φώτης ΚΟΥΒΈΛΗΣ, είναι ΕΥΚΑΙΡΊΑ να ΓΊΝΕΙ πράξη η παλαιότερη συμφωνία «περί ανταλλαγής «; Ας το ξεκαθαρίσει επιτέλους η Κυβέρνηση, αλλιώς να στραφούμε σ άλλες λύσεις.
Δεν μπορεί να έχουμε τόσα μουσεία- πολιτιστικά κέντρα στην πόλη μας και ΝΑ ΜΗΝ ΈΧΟΥΜΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΌ ΜΟΥΣΕΊΟ….. Είναι το λιγότερο, ΑΣΈΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΊΑ  ΜΑΣ……
Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Επενδύουμε μαζί σε αυτή τη νέα αφετηρία!

Η Θεσσαλία και ο Νομός Τρικάλων βρίσκονται μπροστά σε μία καθοριστική περίοδο, με την επόμ…