DSC05229

Το θλιβερό περιστατικό της δολοφονίας του Έλληνα Ομογενή από τις επιλεκτες δυνάμεις της Αλβανικής Κυβέρνησης στο Αργυρόκαστρο,, ανήμερα της εθνικής επετείου του ιστορικού ΟΧΙ, λύπησε βαθύτατα τον ελληνικό λαό και επέφερε βαρύτατο τραύμα στις Ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Το τραύμα αυτό έγινε βαθύτερο, ύστερα από τις αψυχολόγητες και ακατανόητες δηλώσεις του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ραμα, που μίλησε για τρελλο – εξτρεμιστή και αναγκαία δράση της Αστυνομίας του….
Ας υποθέσουμε ότι επρόκειτο  για «εξτρεμιστή» και «ψυχικά φορτισμένο» , αν και από τα μέχρι τώρα ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΔΕΝ προκύπτει κάτι τέτοιο , σε ποιο μέρος του κόσμου, επιφυλάσσουν τέτοια μεταχείριση;
Καθήκον μιας «νόμω κρατούσης πολιτείας», είναι η σύλληψη του οποίου  παρανομούντος και η παραπομπή του στον φυσικό του δικαστή και όχι «η εν ΨΥΧΡΏ  εκτέλεση του»…..

Το θεσμικό έλλειμμα της Αλβανικής Δημοκρατίας, είναι πλέον εμφανές…. Απαιτούνται εμπρακτες αποδείξεις λειτουργίας του Κράτους Δικαίου, με αντικειμενική ανεξάρτητη έρευνα των ιδιαίτερων συνθηκών του ατυχους συμβάντος και παραπομπή σε δίκη των ηθικών και πραγματικών αυτουργών της αποτρόπαιης πράξης.
Ιδιαίτερα εμάς τους Τρικαλινούς , η συμπεριφορά του Πρωθυπουργού Έντι Ραμα μας λυπεί βαθύτατα, γιατί τον φιλοξενήσαμε στην πόλη μας σα δήμαρχο Τιράννων και του παρείχαμε όλες τις διευκολύνσεις με τους εδώ ομοεθνείς του….

Ηλίας Γ Βλαχογιάννης, πρ. Νομάρχης και βουλευτής Τρικάλων, Συντονιστής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας.

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Μια μοναδική ορχήστρα για μια μοναδική συναυλία! Το μουσικό σύνολο  Ricciotti από την Ολλανδία στην Καλαμπάκα!

26 Οκτωβρίου 2023 – 17:00 , ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Το σύνολο Ricciotti είναι μια συμ…