vlaxogiannis 1

Έχω δηλώσει κατ επανάληψη, όπως και σχεδόν το σύνολο των αυτοδιοικητικων του νομού μας, ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός των υπαρχόντων δήμων και δη εκείνων της Καλαμπάκας και Πύλης, έγινε εντελώς αυθαίρετα, χωρίς προηγούμενη μελέτη και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων φορέων.

Σαν αποτέλεσμα έχουμε τη σημερινή κατάσταση υπερτροφικών και δυσλειτουργικών δήμων, που αντικειμενικά αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των απομακρυσμένων ορεινών χωριών.

Όσες φορές προσπαθήσαμε να διορθώσουμε τις προφανείς αδυναμίες του «Καλλικράτη», συναντούσαμε την άρνηση των αρμοδίων του Υπουργείου Εσωτερικών, με την δικαιολογία ότι είναι νωρίς να προβούμε σε αλλαγές και ιδιαίτερα στο χωροταξικό, πριν εξαχθούν ασφαλή χρονικά συμπεράσματα….

Τώρα, φαίνεται ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου…..

Στο συζητούμενο νομοσχέδιο «Κλεισθένης» του κ. Σκουρλετη, φαίνεται ότι προωθούνται αλλαγές στα όρια των δήμων Λέσβου, Σάμου, Κέρκυρας κλπ., κυρίως με το σπάσιμο των μεγάλων ΟΤΑ.
Η αναγκαιότητα για ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ τουλάχιστον ΔΥΟ ΟΡΕΙΝΏΝ ΔΗΜΩΝ στο νομό μας, είναι ΠΡΟΔΗΛΗ.

Η υπεύθυνη Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ κ. ΚΝΗΤΟΥ, έκανε σχετικές δηλώσεις.
Νομίζω είναι η κατάλληλη ευκαιρία να διεκδικήσει ο Νομός μας, αυτό που πέτυχε η γειτονική Καρδίτσα, με τον «Καλλικράτη». Οι αρμόδιοι φορείς της περιοχής μας, έχουν το λόγο. Τώρα και όχι αύριο….

Ηλίας Γ Βλαχογιάννης, πρ. Νομάρχης και βουλευτής Τρικάλων

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Σε μεγάλη νίκη οδεύει ο Κώστας Μαράβας!!!

,Σε μεγάλη νίκη φαίνεται να οδεύει ο νυν Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας, ύστερα κι από τα πρώτ…