Kostakis Hlias

«Ή τώρα ή Ποτέ!» είναι το κεντρικό σύνθημα του νέου υποψήφιου δημ. συμβούλου με τον συνδυασμό «Πύλη Αξιών», Ηλία Κωστάκη, καθιστώντας το ως λάβαρο σε αυτή του την προεκλογική μάχη. Νέος, δυναμικός, οξυδερκής, διορατικός, με ήθος, ταπεινή ιδιοσυγκρασία και ήπιων τόνων, ο Ηλίας Κωστάκης με την συμμετοχή του στον συνδυασμό «Πύλη Αξιών», αποτελεί το δυνατό χαρτί στο «χρηματιστήριο» της προεκλογικής εκστρατείας του Βαλάντη Τσιούτσια, προσδίδοντας μία διαφορετική δυναμική και αέρα αισιοδοξίας σε αυτή την προσπάθεια.

Επιτυχημένος επαγγελματίας, με αρκετά ένσημα φορτωμένα στην πλάτη του, γνώστης του Εμπορίου και της Αγοράς από μικρή ηλικία, ηγείται της οικογενειακής επιχείρησης ζωοτροφών «ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ», με τέσσερα υποκαταστήματα πώλησης και δίκτυο διανομών σε όλη την Ελλάδα, καθιστώντας την ηγέτιδα δύναμη στον χώρο. Ενασχόληση μέσα από την οποία έχει αποκτήσει δεινή διοικητική ικανότητα, πολύπλευρη γνώση και εμπειρία, εφόδια που κατέχοντάς τα κανείς, μπορεί να μεταφέρει και αξιοποιήσει στον τομέα της Αυτοδιοίκησης, καθώς αυτά είναι εκ των βασικών χαρακτηριστικών  που συνθέτουν  την έννοιά της και την λειτουργία της.

Οι πολλές του επαγγελματικές υποχρεώσεις όμως τον κράτησαν έως τώρα μακριά από την ενεργό τοπική πολιτική δράση, μα τώρα, όπως δηλώνει ο ίδιος…: «Ήρθε η στιγμή να ασχοληθώ ενεργά, χωρίς να μένω πλέον απλός θεατής, αναμένοντας να αλλάξει ένα σαθρό σκηνικό στον Δήμο μου, προσβλέποντας σε  ένα διαφορετικό «αύριο»,  το οποίο σκηνικό  εκτυλίσσεται ως ένα έργο για εμάς χωρίς εμάς. Θεωρώ πως απέναντι σε όλο αυτό, το σαθρό και απαρχαιωμένο, το εγκλωβισμένο σε μικροαντιλήψεις και άκρατο νεποτισμό αυτοδιοικητικό σκηνικό του Δ. Πύλης των τελευταίων χρόνων, ότι  μπορώ να αντιπαρατεθώ με αξιώσεις. Ή τώρα ή Ποτέ… Γιατί, πραγματικά το αξίζουμε σαν άνθρωποι, το επιβάλλουν οι καιροί, το έχει ανάγκη η περιοχή, το χρωστάμε στο μέλλον…στα παιδιά μας!»

Κατερχόμενος για πρώτη φορά στον Αυτοδιοικητικό στίβο, με αστείρευτη όρεξη για δουλειά και όπλα του το ήθος, την πολύπλευρη γνώση, την κοινωνική ευαισθησία και την διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά, έχοντας τα δικά του «πιστεύω», τις δικές του αντιλήψεις περί διοίκησης, φρέσκες ιδέες και σύγχρονες προτάσεις εναρμονισμένες απόλυτα στην απλή καθημερινότητα που δημιουργούν τα νέα δεδομένα, οι συγκυρίες και οι οικονομικές συνθήκες του «σήμερα», θεωρεί πως με στοχευμένες κινήσεις, συγκεκριμένο πλάνο και ιεραρχημένη, έξυπνη διαχείριση, μπορεί να χτιστεί ένα καλύτερο «αύριο» για τον Δήμο Πύλης και τους Δημότες του.

Ακολουθεί η Συνέντευξη που παραχώρησε στο PyliNews.gr  ο κ. Ηλίας Κωστάκης

Κε Κωστάκη…

Είναι η πρώτη φορά που ασχολείσθε με την πολιτική & ποιοι οι λόγοι που σας ώθησαν να λάβετε μέρος σ’ αυτή την προεκλογική μάχη;

Πιστεύω ότι ο πολιτικός βίος χρειάζεται και νέους ανθρώπους για να ενισχύσουν τις διοικητικές μηχανές με φρέσκες ιδέες και όρεξη για δουλειά αλλά και για να ανεβάσουν το επίπεδο της πολιτικής ζωής .Αυτό αποτελεί ανάγκη για την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού αλλά για να βρούνε και οι νέοι τον άνθρωπο εκείνον που θα κατανοεί τις ανάγκες  και τους προβληματισμούς τους. Η συλλογή εμπειριών και τα οφέλη που σου προσφέρονται με την ενασχόληση στα κοινά ως νέος, θα ήταν από μόνο του ένα σοβαρό επιχείρημα για να αρχίσουμε να ασχολούμαστε ενεργά. Η φωνή μας και η συμμετοχή μας μπορούν να αλλάξουν αυτό που ζούμε σήμερα.

Γιατί επιλέξατε να τεθείτε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό « Πύλη αξιών », με επικεφαλής τον Βαλάντη Τσιούτσια;

Αποφάσισα να τεθώ υποψήφιος δημοτικός σύμβουλός στο συνδυασμό «Πύλη Αξιών» με επικεφαλής τον Βαλάντη Τσιούτσια γιατί θεωρώ ότι είναι ο πιο κατάλληλος. Δίπλα του περιμένουμε να έρθουν καλύτερες ημέρες για όλο το Δήμο μας. Ο συνδυασμός αυτός είναι μακριά από συμφέροντα με γνώμονα το κοινωνικό συμφέρον και μόνο.

Στην έως τώρα προσωπική σας πορεία, έχετε συμμετάσχει σε κοινωνικές δράσεις και από ποια θέση;

Οι πολλές μου επαγγελματικές υποχρεώσεις με κράτησαν έως τώρα μακριά από την ενεργό τοπική πολιτική δράση, μα τώρα ήρθε η στιγμή να ασχοληθώ ενεργά χωρίς να μένω πλέον απλός θεατής, αναμένοντας να αλλάξει ένα σαθρό σκηνικό στο Δήμο μου. Προσβλέποντας  σε ένα διαφορετικό αύριο, το οποίο σκηνικό εκτυλίσσεται ως ένα έργο για εμάς  χωρίς εμάς. Ή τώρα ή ποτέ…γιατί  πραγματικά το αξίζουμε σαν άνθρωποι, το επιβάλλουν οι καιροί, το έχει ανάγκη η περιοχή, το χρωστάμε στο μέλλον… στα παιδιά μας!

Ποια θεωρείτε  τα βασικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου Πύλης, τα οποία εκμεταλλευόμενα μπορούν να τον θέσουν σε τροχιά ανάπτυξης;

Μία από τις βασικές προτεραιότητες είναι να ξεκινήσουμε ενέργειες  προκειμένου να αναδειχθούν  τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε χωριού που απαρτίζουν το Δήμο μας, δίνοντας στους δημότες την ευκαιρία να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της κάθε περιοχής. Η  ανάπτυξη του τουριστικού τομέα και της τουριστικής οικονομίας είναι ένας στόχος που πρέπει να ληφθεί υπόψη προκειμένου να υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα όπως:

  • Ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μας και προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού.
  • Σεβασμός στην προστασία και στην προβολή του απαράμιλλου φυσικού πλούτου της περιοχής, με στοχευμένες δράσεις ανάδειξης .
  • Σύνδεση του τουρισμού με την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας για την  προώθηση των ποιοτικών τοπικών προϊόντων, μέσα από δράσεις  διαρκούς επιμόρφωσης  και εκπαίδευσης .

Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι ένας μοχλός ώθησης της οικονομίας των μικρομεσαίων  επιχειρήσεων που αυτή τη στιγμή ασφυκτιούν.

 Γιατί ένας  εν δυνάμει ψηφοφόρος να επιλέξει να καταθέσει την ψήφο του στον Ηλία Κωστάκη;

Το κυρίαρχο σημείο είναι ότι καλώ όλους τους συμπολίτες μου να συμμετέχουν μαζί μας στην παράταξη «ΠΥΛΗ ΑΞΙΩΝ» για να δημιουργήσουμε ένα αποτελεσματικό στρατηγικό σχέδιο λειτουργίας του Δήμου, με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Η πραγματική αλλαγή έρχεται από δουλειά και όχι από τα μεγάλα λόγια, από τη σωστή διαχείριση των αυτονόητων της καθημερινότητας. Έρχεται από πολλή δουλειά και σηκωμένα μανίκια. Τους κοιτώ λοιπόν στα μάτια, ζητώντας τους να σχεδιάσουμε μαζί το Δήμο Πύλης που θέλουμε για τα παιδιά μας.

Να διεκδικήσουμε αυτό μου μας αξίζει. Αυτό που θέλω να πω σε κάθε ενεργό πολίτη του Δήμου είναι να γίνει μέρος της αλλαγής για την πόλη του, να γίνει η αλλαγή που ζητά. Γνωρίζω καλά ότι μόνο μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε να φέρουμε το καινούριο, να αλλάξουμε το Δήμο μας και τη ζωή μας.

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Την Παρασκευή στη Μουριά, η κεντρική ομιλία του Βάιου Καλύβα