τεμαχισμένο-παλαιό-σάπιο-πεπόνι-ένας-εγκαταλειμμένος-τομέας-των-100276351

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ «Η ΑΝΟΙΞΗ»

ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΕΛΛΙΝΕΩΝ, ΕΣΤΙΑΙΩΤΙΔΑΣ, ΓΛΥΝΟΥΣ

Εκτεταμένες ζημιές από τις μεταβολές του καιρού (βροχή-χαλάζι ασταθής θερμοκρασία) έχουν υποστεί οι Πεπονοπαραγωγοί του νομού με αποτέλεσμα τόνοι πεπονιών να σαπίζουν στα χωράφια.

 Δεν αρκούν μόνο οι ζημιές, τελειωτικό χτύπημα έρχονται να δώσουν οι εξευτελιστικές τιμές του πεπονιού ενώ βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της συγκομιδής του.

 Οι ζημιές και οι χαμηλές τιμές της παραγωγής έχουν τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις στο ήδη κουτσουρεμένο εισόδημα των αγροτών από την  εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή-αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες, αλλά και τις τρέχουσες υποχρεώσεις (καλλιεργητικά έξοδα-δάνεια-ΕΛΓΑ-ΕΦΚΑ- Εφορία κλπ) και οδηγούνται στην καταστροφή και στο ξεκλήρισμα.

 Η Ομοσπονδία η «Άνοιξη» μαζί με τους Αγροτικούς Συλλόγους των χωριών που έχουν πληγεί ζητάμε από την κυβέρνηση :

   – Άμεσα να γίνει καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και να προχωρήσει σε γρήγορη και δίκαιη αποζημίωση στο 100% της ζημιάς.

  – Να ανασταλούν οι πληρωμές των υποχρεώσεων των πληγέντων παραγωγών μέχρι την αποζημίωσή τους από τις ζημιές που έχουν υποστεί.

  – Να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα των πληγέντων με έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

  – Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να παγιωθεί ο αποκλειστικά δημόσιος χαρακτήρας του ώστε να καλύπτει όλες τις ζημιές και νόσους στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και να αποζημιώνει έγκαιρα & δίκαια στο σύνολό τους, στο 100%, και να μην υπάρξει καμιά σκέψη ιδιωτικοποίησης του οργανισμού.

  – Να καθιερωθούν κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα αφήνουν ένα λογικό κέρδος για να μπορεί να συνεχιστεί η καλλιεργητική δραστηριότητα ώστε να μη μένει κανένας αγρότης παραγωγός έρμαιο στα χέρια των εμποροβιομηχάνων.

 Στα πλαίσια αυτά η ομοσπονδία η «Άνοιξη» και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του νομού συμμετέχουμε στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις που αναπτύσσονται σε πανελλαδικό επίπεδο από τις Ο.Α.Σ. και τους Α.Σ. που συμμετέχουν στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

 Καλούμε τους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Λάρισα στα γραφεία του ΕΛΓΑ την Τετάρτη 1 Ιούλη ώρα 11 πμ σε συντονισμό με τις άλλες ΟΑΣ & τους ΑΣ Θεσσαλίας.

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Πρώτη δια ζώσης συνάντηση των εταίρων του προγράμματος «Λαϊκή Τέχνη και Πολιτισμός: Προσφέροντας εκπαιδευτικές ευκαιρίες στους νέους» στο Δήμο Πύλης

  Το διήμερο 2 και 3 Οκτωβρίου έλαβε χώρα η πρώτη δια ζώσης συνάντηση των εταίρων του…