zaef2_816006051

Τη θέση του ότι οποιαδήποτε συμφωνία προκύψει με την Ελλάδα όσον αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ, θα τεθεί σε δημοψήφισμα επανέλαβε ο σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, σε δηλώσεις του στο Radio Free Europe.

Ο κ. Ζάεφ δήλωσε πως μπορεί ο ίδιος, ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί των Εξωτερικών «να κάνουν μια συμφωνία, αλλά είναι οι θεσμοί και οι λαοί των δύο χωρών που θα έχουν τον τελικό λόγο και θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις».

Παράλληλα, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο το δημοψήφισμα μπορεί να είναι διπλό και να αφορά στο πρώτο σκέλος την έγκριση της συμφωνίας με την Ελλάδα και στο δεύτερο εάν οι πολίτες θέλουν ή όχι την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εκτίμησε ότι με « δημιουργικότητα» θα μπορέσει να βρεθεί λύση στο ονοματολογικό, για να συμπληρώσει ότι είναι πολιτικό το θέμα γιατί «οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση την οποία θα εφαρμόσουν και οι δύο χώρες».

«Η Ελλάδα επιδιώκει μια αλλαγή στο Σύνταγμά μας όσον αφορά το όνομά της χώρας», για να συμπληρώσει, ότι «πιθανόν η τελική απόφαση (σχετικά με την αλλαγή ονόματος) θα συνδεθεί με την ψήφο των πολιτών της ΠΓΔΜ για την παραχώρηση κάποιας κυριαρχίας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να γίνει μέλος της ΕΕ, κάτι που θέλουμε να δούμε», είπε χαρακτηριστικά στην συνέντευξή του.

madata.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ δίπλα στα παιδιά και τους γονείς

Αγαπητοί γονείς, Τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ, είναι στη ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουν για τις 26 δι…