rio arxiki copy

Μόλις λίγες μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, μέλη αποστολών από ολόκληρο τον κόσμο κάνουν λόγο για υγειονομική βόμβα έτοιμη να «εκραγεί» στα νερά του Ρίο.

Οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου στις οποίες φαίνεται το πόσο βρώμικα είναι τα νερά, έχουν προκαλέσει παγκόσμιο σάλο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι αθλητές κινδυνεύουν να μολυνθούν από επικίνδυνους ιούς και βακτήρια. Μάλιστα, ιολόγοι και βιολόγοι λένε ότι οι αθλητές κινδυνεύουν ακόμα και από τύφο.

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι κολυμβητές στην ανοιχτή θάλασσα, οι ιστιοπλόοι και οι κωπηλάτες. Κατά τα αποτελέσματα μίας έρευνας που διεξήχθη, τα επίπεδα μόλυνσης των νερών είναι μέχρι και 1,7 εκατομμύρια φορές πάνω από το όριο που αρχίζει να κρίνεται ανησυχητικό στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ.

Σε αυτά τα επίπεδα μόλυνσης αρκεί να καταπιεί κανείς τρεις κουταλιές νερού για να του προκληθούν προβλήματα υγείας, από το στομάχι και το αναπνευστικό, μέχρι την καρδιά και τον εγκέφαλο.

rio 3 rio 1 rio 2

Πηγή:topnews.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…