allyou_frenchfries_rotator

Ακολούθησε τις συμβουλές μας και δεν θα τα κάνεις… πατάτα.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: η πατάτα αποτελεί μία από τις πιο πλούσιες πηγές αμύλου, ενώ περιέχει φυτικές ίνες, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία. Και η αλήθεια είναι ότι όλοι προτιμούμε την τηγανιτή εκδοχή τους στη θέση της ψητής ή της βραστής. Ωστόσο, οι τηγανιτές πατάτες είναι έντονα συνδεδεμένες στο μυαλό όλων μας με την αύξηση του σωματικού βάρους κι, έτσι, αντιμετωπίζονται ως η υπέρτατη ένοχη απόλαυση. Παρ’ όλα αυτά, οι ειδικοί τονίζουν ότι μπορούμε να απολαμβάνουμε όλα τα τρόφιμα και μάλιστα ανεξάρτητα από το πόσο «καλά» ή «κακά» τα θεωρούμε για τη σιλουέτα μας αρκεί να δίνουμε βάση στη συχνότητα και την ποσότητα.

Για να δώσεις άδεια παραμονής στις τηγανιτές πατάτες στο τραπέζι σου, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι μερικές μικρές αλλαγές στον τρόπο που τις μαγειρεύεις, ώστε αυτό που απολαμβάνεις να είναι μια πιο υγιεινή, ελαφριά και λιγότερο θερμιδογόνα εκδοχή τους.

Ποιες είναι αυτές;

 #1 Χαμήλωσε τη θερμοκρασία. Όσο μεγαλύτερη είναι η θερμοκρασία τηγανίσματος, τόσο περισσότερη ποσότητα λαδιού απορροφάται από τις πατάτες και, έτσι, αυξάνονται και οι θερμίδες που σου προσφέρουν. Επομένως, τηγανίζοντας τις σε πιο χαμηλή θερμοκρασία περιορίζεις εξαρχής τις θερμίδες τους.

#2 Βάλε το σωστό λάδι. Η μαμά και η γιαγιά σου πιθανόν να προτιμούσαν να τηγανίζουν τις πατάτες τους σε σπορέλαιο. Ωστόσο, εμείς σου προτείνουμε να το βάλεις άκρη και, στη θέση του, να βάλεις στο τηγάνι, ελαιόλαδο, το οποίο είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες που απαιτούνται για το τηγάνισμα.

#3 Το μέγεθος μετράει. Κι όμως, οι ψιλοκομμένες πατάτες περιέχουν διπλάσιο ποσοστό λίπους σε σύγκριση με τις χοντροκομμένες.  Με άλλα λόγια, καλό είναι να μην τις κόβεις πολύ λεπτές.

#4 Στράγγιξέ τις καλά. Αφού τις τηγανίσεις, άφησε τις πατάτες να στραγγίξουν πάνω σε χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί κάποια ποσότητα λαδιού.

Πηγή:allyou.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Πεζοπορία στα Μετέωρα, διοργανώνει η Ο.Λ.Κ. στις 08/10

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας διοργανώνει πεζοπορία στην περιοχή τ…