lioutas

Για τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από τις περιβαλλοντικές κρίσεις ο Θανάσης Λιούτας στην Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος

Στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος συμμετείχε ως μέλος της ο βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, με θέμα τις περιβαλλοντικές συνέπειες της πανδημίας του Κορωνοϊού, τα μέλη της Επιτροπής ενημερώθηκαν και συζήτησαν με τον καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, κ. Δημοσθένη Σαρηγιάννη και με τον κ. Στέφανο Φωτίου, Διευθυντή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο Τρικαλινός βουλευτής απηύθυνε ερώτημα, ειδικότερα προς τον κ. Φωτίου, αναφορικά με την ανάγκη για μια αναπτυξιακή και συγχρόνως περιβαλλοντικά φιλική στρατηγική.

Για μια στρατηγική που θα προστατεύει το περιβάλλον και συγχρόνως θα αντιμετωπίζει τις περιβαλλοντικές συνέπειες σε βάρος της πρωτογενούς παραγωγής και των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που υφίστανται και το μεγαλύτερο κόστος των επιπτώσεων αυτών.

«Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και όσοι δραστηριοποιούνται σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της παραγωγής και της εργασίας στη χώρα μας. Είναι συνεπώς ιδιαιτέρως κρίσιμη η ανάγκη για μια σφαιρική, βιώσιμη, περιβαλλοντικά φιλική και κοινωνικά δίκαιη στρατηγική. Είναι άλλωστε και η βασική στρατηγική της κυβέρνησής μας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε ο Θανάσης Λιούτας.

Από την πλευρά του ο κ. Φωτίου, σημείωσε ότι καθοριστικό βήμα είναι η πρόσβαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιπλέον υπογραμμίστηκε η ανάγκη οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προσανατολιστούν έντονα προς την καινοτομία και οι αγρότες προς την καλλιέργεια και την παραγωγή προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Ο κ. Λιούτας επίσης δεν παρέλειψε να τονίσει τον άκρως σημαντικό ρόλο των συνεδριάσεων της Επιτροπής πάνω σε ζητήματα με κρίσιμο περιεχόμενο, όπως είναι η διαχείριση των πολύπλευρων επιπτώσεων που προκάλεσε η πανδημία του Κορωνοϊού.

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Γιώργος Τσαρούχας: Ήρθε η στιγμή να ανταποδώσω στο χωριό μου όλα όσα μου χάρισε

Λίγες μέρες μόνο πριν από την Κυριακή και τα συναισθήματα ανάμεικτα και ως επί το πλείστον…