default

Ενώ πριν λίγο καιρό, φάνταζε κάτι μακρινό η απειλή του νέου κορονοϊού covid 19, θεωρώντας ενδεχομένως πως δεν θα μας επηρέαζε στο βαθμό που σήμερα βιώνουμε, όχι μόνο ως χώρα, αλλά κι ως πλανήτης, ώσπου άνοιξε & την δική μας πόρτα, δίνοντάς μας να καταλάβουμε πλέον ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν «πόλεμο», που έχει να κάνει μάλιστα με έναν αόρατο εχθρό, από όσους συμβατικούς γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Έναν εχθρό που δεν επιλέγει το θύμα του με βάση το χρώμα, το έθνος, την ηλικία, δεν κάνει ταξικές εξαιρέσεις και χατίρια, που είναι το ίδιο αδυσώπητος με όλους, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στις συνήθειες & τον τρόπο ζωής της απλής καθημερινότητάς μας, με βαριές συνέπειες στην Οικονομία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένας εχθρός όμως που όπως μας συστήθηκε με τα ως τώρα επιστημονικά δεδομένα, δεν είναι ΑΤΡΩΤΟΣ & η αορατότητά του δεν μπορεί να αποτελέσει το αήττητο όπλο του.

Για να νικήσει, κι εδώ είναι το οξύμωρο της παντοδυναμίας του, χρειάζεται τη συγκατάθεση του θύματός του( όπου θύμα….ο άνθρωπος. Εγώ , Εσύ και πάει λέγοντας). Χρειάζεται «Γη & Ύδωρ», δηλαδή «στέγη» & τροφή», για να μπορέσει να επιβιώσει & να συνεχίσει το ύπουλο καταστροφικό του έργο. Δηλαδή…έναν ανθρώπινο οργανισμό. Έναν ΑΝΘΡΩΠΟ. Όλους εμάς!

Θα τον αφήσουμε;;; ή θα τον πολεμήσουμε;;; Τα όπλα μας περισσότερα, αλλά η κουλτούρα μας και ο πολιτισμός μας θα μας επιτρέψουν να καταστρώσουμε την Στρατηγική εκείνη που σε κάθε μάχη καταστρώνεται με βάση τη λογική(την οποία σημειωτέον, ο αόρατος εχθρός μας δεν διαθέτει), ώστε να κερδηθεί ο πόλεμος, όσο το δυνατόν συντομότερα και με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες;;;

Θα επικρατήσει αυτές τις ύστατες στιγμές το «ΠΡΕΠΕΙ», έναντι του «Θέλω»; Η ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, έναντι του πανικού; Η ΥΠΟΜΟΝΗ έναντι της ανυπομονησίας; Η ΕΠΙΜΟΝΗ έναντι του ωχαδερφισμού & της ανευθυνότητας;

Στοιχεία που αποτελούν & τα βασικότερα «όπλα» στο οπλοστάσιο που διαθέτει ο καθένας μας & σε συνάρτηση με τις σαφείς οδηγίες των προληπτικών μέτρων που εξεδόθησαν από όλους τους αρμόδιους φορείς, μπορούν να επιφέρουν βαρύ πλήγμα στον περιβόητο covid 19.

Ας σκεφτούμε…Πόσο δύσκολο είναι να ανταπεξέλθουμε στο συγκεκριμένο «πολεμικό» κάλεσμα; Τι μας ζητείται & φαντάζει σε κάποιους τόσο ανέφικτη η επίτευξή του, εν συγκρίσει με αντίστοιχα καλέσματα των ευκλεών προγόνων μας, σε κολασμένα πεδία μαχών, υπερασπιζόμενοι εν ολίγοις το ίδιο ύψιστο αγαθό…Την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» από την επιβουλή οιουδήποτε εχθρού.

Πόσο δύσκολο λοιπόν είναι να δώσουμε τις δικές μας μάχες, καθισμένοι στον καναπέ μας, βλέποντας μια αγαπημένη μας σειρά, διαβάζοντας ένα βιβλίο, αφιερώνοντας άπλετο χρόνο σε αγαπημένα μας πρόσωπα που οι τρελοί ρυθμοί της σύγχρονης πραγματικότητας μας υπέβαλαν την παραμέλησή τους.

Οποιαδήποτε άλλη, αντίθετη με τα ανακοινωθέντα προληπτικά μέτρα συμπεριφορά μας, αποτελεί το λιγότερο προσβολή απέναντι στα παλικάρια μας στον Έβρο, που δίνουν τη δική τους μάχη νυχθημερόν και αγόγγυστα σε μια άλλη άνευ προηγουμένου ασύμμετρη απειλή κατά του Ελληνικού Έθνους. Της Πατρίδας μας.

Μήπως είναι η ώρα να γνωρίσουμε πραγματικά τον ίδιο μας τον εαυτό. Να κάνουμε την αυτοκριτική μας, μια εκ βαθέων & χωρίς αναστολές αποτίμηση της έως τώρα πορείας μας στο διάβα του χρόνου, απέναντι στο χρέος που μας επιβάλλεται για το κοινό καλό;

Πόσο δύσκολο είναι να κατανοήσουμε εν έτη 2020, ότι κάποια στιγμή θα πρέπει, αν όχι να εξολοθρεύσουμε, τουλάχιστον να διαχειριστούμε με σύνεση και λογική και εν τέλει να δαμάσουμε την υπαρξιακή μας τάση προς την αυτοεξόντωση; Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο θυμόσοφος λαός, κι αυτό φαίνεται διαχρονικά, ο άνθρωπος είναι το πιο άγριο θηρίο στον πλανήτη ΓΗ. Μπορεί να γίνει όμως πιο άγριο για το ίδιο του το είδος, εάν το συναίσθημα επικρατήσει της λογικής.

Στον «πόλεμό» μας αυτόν, έναντι του covid 19, έχουμε επιπλέον σύμμαχο στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, που θεωρούμε, ιδίως οι έφηβοι, ότι στερούμαστε…την Τεχνολογία, η οποία στις συγκεκριμένες στιγμές είναι το πιο ενδεδειγμένο μέσο, που με συνετή χρήση!!! δεν αφήνει περιθώρια σε κανέναν μας να χάσει την επαφή με αγαπημένα πρόσωπα, διαθέτοντας ήχο και εικόνα.

 

Από την Δήμοι, Περιφέρειες, Κεντρική Εξουσία, έχουν μεριμνήσει ώστε πολλές υποχρεώσεις μας να διεκπεραιώνονται τηλεφωνικά ή με παράταση χρόνου όσο χρειαστεί, μέχρι & τα ψώνια μας έρχονται στο σπίτι μας, ακόμα κι ο γιατρός!

Επίσης δεν είναι ώρα κι ούτε αυτή τη στιγμή είμαστε στη θέση, αλλά & τόσο παντογνώστες(που πολλοί θεωρούν τον εαυτό τους) να διερευνήσουμε πώς προέκυψε όλο αυτό το κακό συναπάντημα. Δεν βοηθάει σε τίποτα, αντιθέτως μάλιστα φέρνει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα.

Κι εν τέλει ας αποφασίσουμε όλοι μας κι ο καθένας χωριστά…τι έχει πιο βαρύνουσα σημασία…:

Η απώλεια ενός μηνός προσωπικής καθημερινότητας ή η απώλεια ενός αγαπημένου μας προσώπου ή συνανθρώπου μας;

Στο βίντεο που ακολουθεί(8:00 με 9:00 το βράδυ), αναδεικνύεται η νέα πραγματικότητα ερημοποίησης που έχει επιβάλλει ο κορονοϊός και στον Δήμο μας, αλλά & η υπευθυνότητα που θα πρέπει να επιδείξουμε, ώστε αυτή η εικόνα, όσο κι αν μας αποκαρδιώνει, θα πρέπει για όσο χρειαστεί, να συνεχίσει να υφίσταται ως απόδειξη εναρμονισμού και τήρησης με θρησκευτική ευλάβεια, από την μεριά όλων μας, των μέτρων που έχουν υποδειχθεί, για την αποφυγή μετάδοσης & περαιτέρω εξάπλωσης του αόρατου εχθρού, που είναι αποκλειστικά στο χέρι μας να νικήσουμε!

Για να μην συνεχίσουν λοιπόν τέτοιου είδους εικόνες να μας συντροφεύουν για πολύ ακόμα, ας αντισταθούμε στα πάθη μας στο «εγώ» μας, στην απείθαρχη συμπεριφορά μας…

«Μένουμε σπίτι, κάνουμε τα απαραίτητα, τηρούμε αυστηρά τους κανόνες προληπτικής προστασίας».

 

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Υπό του Τρίκκης, Γαρδικίου & Πύλης, τα εγκαίνια του Ι. Ναού Αγ. Κων/νου & Ελένης στις Λογγιές Κοτρωνίου(βίντεο/φωτό)

Μέσα κλίμα πνευματικής χαράς και σύμφωνα με την τάξη και το τυπικό που ορίζει η Εκκλησίας,…