gidia

(φωτό: Αρχείου)

Επιχείρηση διάσωσης ζώων(γίδια) στήθηκε σήμερα το απόγευμα γύρω στις 5:00(Δευτέρα 16/10) σε απόκρημνη περιοχή της Τ.Κ. Πετροχωρίου του Δ. Πύλης, από άνδρες του Π.Κ. Πύλης με επικεφαλής τον Προϊστάμενο κ. Ιωαν. Τατσίνα & της ΕΜΑΚ Λάρισας, με επικεφαλής τον κ. Αγγελακόπουλο.

Συγκεκριμένα & σύμφωνα με πληροφορίες του ιδιοκτήτη των ζώων, δώδεκα εξ αυτών αγνοούνταν από την περασμένη Πέμπτη  & μόλις σήμερα οκτώ απ’ αυτά έγιναν αντιληπτά από τον ίδιο με κυάλια, ύστερα από επισταμένες έρευνες, σε απόκρημνη χαράδρα, βάθους 100 περίπου μέτρων.

Αμέσως αυτός ειδοποίησε το Π.Κ. Πύλης άνδρες του οποίου & με την συνδρομή ανδρών της 8ης ΕΜΑΚ Λάρισας, προσέτρεξαν στο σημείο & με σχοινιά & την μέθοδο της ανάσυρσης, απεγκλώβισαν τα οκτώ «τυχερά», όπως αποδείχτηκε, ζώα.

Σύμφωνα πάντα με τον ιδιοκτήτη, τα ζώα «κυνηγήθηκαν», είτε από λύκους, είτε από αρκούδα & στην προσπάθειά τους να σωθούν, επέλεξαν τον πιο δύσκολο δρόμο, («τον χορό του Ζαλόγγου») αυτόν της χαράδρας, την οποία κατέβηκαν μεν, δεν μπορούσαν όμως να την ξανα-ανέβουν.

Τα υπόλοιπα τέσσερα από τα δώδεκα, συνεχίζουν να αγνοούνται & αναζητούνται από τον ιδιοκτήτη τους.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Υποσχέθηκε, έπραξε και συνεχίζει ακάθεκτη! Χαρά Καλιώρα, αντιδήμαρχος Υγείας…

Πρωταρχικός στόχος-υλοποίηση και ζωτικής σημασίας έργο της Άμισθης Αντιδημάρχου Υγείας, Κο…