GALLIKA (3)

Μία πολύ όμορφη εκδήλωση υποδοχής των Χριστουγέννων για μικρά παιδιά 6-10 ετών πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων.

Ακολουθώντας τις οδηγίες της κ. Danaé Ioakimidis, Υπεύθυνης Εκπαιδευτικής Συνεργασίας του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν σε ένα παιγνιώδες εργαστήριο εξοικείωσης με τη γαλλική γλώσσα, με θέμα τα Χριστούγεννα.

Χαμογελαστά πρόσωπα, χαρούμενες φωνούλες, γαλλόφωνοι ήχοι και τραγούδια, γιορτινά χρώματα και χριστουγεννιάτικα αντικείμενα συνέθεσαν ένα όμορφο σκηνικό με κάδρο τον ζεστό και ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο του παιδικού τμήματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της πόλης μας, που μετατράπηκε για λίγες ώρες στη «Γαλλική γωνιά των Χριστουγέννων ».

Η επιτυχία της εκδήλωσης καταγράφηκε στον ενθουσιασμό με τον οποίο ανταποκρίθηκαν τα παιδιά και στη χαρά που αποτυπωνόταν στο πρόσωπό τους όταν φεύγοντας με το παραδοσιακό μελομακάρονο και το δωράκι τους στο χέρι, αναφωνούσαν : «Ήταν τέλεια!» «Υπέροχα!» «Καταπληκτικά!»

Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου (Α.P.L.F.  D.U.), μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας (F.I.P.F.), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος “Comment FLE avec les enfants” ή «Πώς τα παιδιά μαθαίνουν γαλλικά»  της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας (F.I.P.F.) και του Παγκόσμιου  Οργανισμού  Γαλλοφωνίας (Ο.Ι.F.).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η κ. Βασιλένα Μητσιάδη, Αντιδήμαρχος Έργων και η κ. Μαρία Τσούτσια, Προϊσταμένη του τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων, η οποία σήμανε μάλιστα την έναρξη απευθύνοντας χαιρετισμό στους λιλιπούτειους συμμετέχοντες και τους παραβρισκόμενους συνοδούς τους.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Στέλλα Λεονάρδου, Πρόεδρο του Συλλόγου Α.P.L.F.  D.U. για την πρόταση συνεργασίας και τον συντονισμό της εκδήλωσης και την κ.Danaé Ioakimidis για την άψογη εμψύχωση του εργαστηρίου. Ευχαριστούμε επίσης ολόψυχα το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για την υποστήριξη και την άριστη συνεργασία και ιδιαίτερα την κ. Τζένη Ρώσσιου, την κ. Μαρία Πατήλα και τον κ. Δημήτρη Βασιλειάδη.

 

Joyeux Noël !

Καλά Χριστούγεννα !

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων

Ευαγγελία Σύρρου

GALLIKA (1)

GALLIKA (2)

GALLIKA (4)

GALLIKA (5)

GALLIKA (6)

GALLIKA (7)

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …