hmerida (2)

Επιτυχία σημείωσε η ημερίδα με θέμα:«Μαθησιακές Δυσκολίες», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19-11 το απόγευμα στην Ταβέρνα «Ο ΜΑΚΗΣ» στην Πύλη, την οποία διοοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού  Σχολείου και Νηπιαγωγείου  Πύλης.

Την ημερίδα  άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Άννα Κοθρά, που καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους γονείς, δίνοντας στη συνέχεια τον λόγο στους ομιλητές, από την Επιστημονική  Ομάδα του Κέντρου Λογοθεραπείας  και Ειδικών Θεραπειών  «Παιδί  Λόγος και Έργο».

Ακολούθησε η εισήγηση της  Λογοθεραπεύτριας  κ. Κιάφα  Αλεξάνδρας, η οποία αναφέρθηκε στις μαθησιακές δυσκολίες, όπως στις εκφράσεις που δυσκολεύονται να διαβάσουν τα παιδιά.

Τα παιδιά αυτά τα χαρακτηρίζουμε τεμπέληδες, κάτι το οποίο δεν είναι σωστό. Τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες είναι το 20%..

Επίσης αναφέρθηκε στις Γενικές και Ειδικές δυσκολίες στο πλαίσιο του Σχολείου αλλά και σε άλλες  συνέπειες από άλλες αιτίες.

Στην συνέχεια μίλησε  ο κ. Γεώργιος Μπελεγρίνης –Εργοθεραπευτής  ο οποίος αναφέρθηκε στις διαταραχές του παιδιού (υπερκινητικότητα, ελλειμματική προσοχή κ .λ. π. καθώς και στις εργασιοθεραπευτικές  πρακτικές αντιμετώπισης του προβλήματος.

Τέλος  μίλησε η κ. Παναγιώτα Κεραμίδα Ψυχολόγος-Ειδική Παιδαγωγός  που επικεντρώθηκε στην κοινωνικότητα του παιδιού, αναλύοντας κάποιες κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθούν οι γονείς  για την καλλίτερη προσαρμογή.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από του παρευρισκόμενους γονείς προς τους ειδικούς και δόθηκαν  οι  ανάλογες απαντήσεις.

Στην Ημερίδα παρευρέθησαν & παρακολούθησαν η Πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Λιβαδοχωρίου  κ. Γεώργιος Πολυγένης  η δημοτική  Σύμβουλος κ. Λαμπρινή Οικονόμου, και η Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου Πύλης κ. Ελένη Κολέτσιου.

Α.Τ.

hmerida (1) hmerida (3) hmerida (4) hmerida (5)

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ντίνος Τσέλιγκας: Έφτασε η ώρα να δώσουμε την στήριξη, σε όσους πάνω απ’ όλα, βλέπουν τον πολίτη ως «Ανθρωπο!»

Έφτασε η μεγάλη ώρα!… Καλούμαι και εγώ λοιπόν με την σειρά μου τις επόμενες ημέρες ν…