Karakantzalia Fikis

Ομάδα νέων της Φήκης & Δροσοπηγής, με επιστολή τους, εξηγούν τους λόγους αποχής από τις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου την ημέρα των Θεοφανίων.

Παρακάτω αυτούσιο το κείμενο της επιστολής…

«Οι νέοι της Φήκης και της Δροσοπηγής, συνέχισαν το έθιμο των Θεοφανείων με τα «Καρκατζάλια» το οποίο τελείται εδώ και 137 χρόνια (από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας το 1881 άρα με πρώτη διεξαγωγή το 1882) απέχοντας όμως από τις δράσεις που διοργάνωσε ο σύλλογος του χωριού.

¨Με την απόχη μας από τις σημερινές εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου Φήκης, οι «Καρκάτζαλοι» της Φήκης και της Δροσοπηγής, θέλαμε να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. 

Οι «Καρκατζαλοι» της Φήκης και της Δροσοπηγής, ζητούμε την έναρξη διαδικασιών για την επανασύσταση και επαναλειτουργία του ανενεργού «Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Φήκης». Ζητάμε έναν σύλλογο, ο οποίος με τις δράσεις του θα στηρίζει τα πολιτιστικά και εθιμοτυπικά δρώμενα του χωριού μας. Τόσο χρόνια, στηρίζουμε μόνοι μας και με δικά μας μέσα το έθιμο των Θεοφανίων. Ήρθε η ώρα το ηλικίας 137 ετών έθιμο του τόπου μας, να γίνει ξανά πολιτιστικό δρώμενο».
Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Την Παρασκευή στη Μουριά, η κεντρική ομιλία του Βάιου Καλύβα