Esperino

Επιστολή στον υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ζητώντας να δοθεί λύση στο πρόβλημα λειτουργίας του ωραρίου του 1ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Τρικάλων.

Αναλυτικά:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η έκδοση της Φ12/145259/Δ4/06-09-2018, απόφασης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου σας κ. Γεωργίου Αγγελόπουλου αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας των Εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους των μαθητών του 1ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, το νέο ωράριο προβλέπει τη λήξη των μαθημάτων για τους μαθητές τριετούς φοίτησης στις 22:30 ή στις 23:00 και για τους τετραετούς φοίτησης στις 21:50 ή 22:20 καθώς η έναρξη των μαθημάτων μεταφέρεται στις 18:00 ή στις 18:30 αντίστοιχα.

Η εν λόγω αλλαγή ανατρέπει τον προγραμματισμό πολλών μαθητών καθώς, όντας ενήλικες επαγγελματίες και οικογενειάρχες, αδυνατούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, που για πολλούς στέκονται εμπόδιο ακόμη και στην εργασία τους. Από την άλλη, το νέο ωράριο απαγορεύει τους από απόσταση μαθητές να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο σχολείο καθώς τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς στον νομό Τρικάλων σταματούν στις 21:15.

          Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Τρικάλων συνεδρίασε μετά την υποβολή αιτήματος-διαμαρτυρίας του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του σχολείου και αποφάσισε να αιτηθεί την έγκριση κατ’ εξαίρεση ωραρίου λειτουργίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών. Ως εκ τούτου προτάθηκε ως ενδεδειγμένο  το ωράριο 16:50-21:10 για τους μαθητές τριετούς φοίτησης και 16:50-20:30 για τους τετραετούς.  

          Με τη σύμφωνη γνώμη της αρχής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, του Συλλόγου Διδασκόντων και του Μαθητικού Συμβουλίου του σχολείου, πρέπει να εφαρμοστεί κατά παρέκκλιση διαφορετικό ωράριο λειτουργίας για τον νομό Τρικάλων καθώς αυτό επιβάλλεται από τις συγκοινωνιακές συνθήκες της περιοχής μας, όπως αυτό αναφερόταν και σε παλαιότερη εγκύκλιο του Υπουργείου( Γ2/3611/31-08-1987).

          Κύριε Υπουργέ,

          Επειδή κρίνεται ως τεράστιας σημασίας η συνέχιση της φοίτησης των μαθητών μας στο 1οΕσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο Τρικάλων, ζητάμε την παρέμβασή σας ώστε να διευκολυνθούν στην αξιοθαύμαστη προσπάθειά τους, καθώς ανταποκρίνονται σε καθημερινά εξοντωτικά ωράρια και πολλές υποχρεώσεις στοχεύοντας στην  εξέλιξή τους. Η επιβεβλημένη τροποποίηση του ωραρίου που αιτούνται όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δεν  θα διαταράξει την ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας, αντιθέτως θα αποσοβήσει  τον κίνδυνο διαρροής μεγάλου αριθμού μαθητών που αδυνατούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα λόγω του νέου ωραρίου.

Η εφαρμογή των προτάσεων του Συλλόγου Διδασκόντων και των μαθητών  της μονάδας εξυπηρετεί την εύρυθμη λειτουργία αυτής και τον σκοπό ύπαρξή της,  που δεν είναι άλλος από την παροχή δυνατότητας εκπαίδευσης σε συνανθρώπους μας που για σοβαρούς λόγους δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις πρωινές εκπαιδευτικές δομές.

Σας ευχαριστώ».

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

 ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων: 49 Χρόνια ΝΔ

Στις 4/10/1974  ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ιδρύει την ΝΔ. Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη…