Kynhgetikos Pylis Logo

            Με αφορμή την αποφασισθείσα και αναγγελθείσα απαγόρευσης της κυνηγετικής δραστηριότητας και μη μπορώντας να κατανοήσουμε την εμμονή της κυβέρνησης να θεωρεί το ατομικό κυνήγι, εντός της περιφέρειας και με αυστηρή τήρηση των μέτρων, ως ένοχο διασποράς, ο Σύλλογός μας έχει να επισημάνει στον αρμόδιο για θέματα κυνηγίου Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κύριο Σκρέκα Κωνσταντίνο τα εξής:

Κύριε Υπουργέ, μολονότι σαφώς, οι επιδημιολόγοι έχουν πάρει θέση υπέρ της κυνηγετικής δραστηριότητας και παρά τις σχετικές πάμπολες παρεμβάσεις, τις καλοπροαίρετες και επίμονες επισημάνσεις και τις κραυγές αγωνίας των Κυνηγετικών Οργανώσεων αλλά και των κυνηγών γενικότερα η κυβέρνηση αναίτια και αδικαιολόγητα απέκλεισε για πολλοστή φορά την επαφή μας με τη φύση.

Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κύριος Χαρδαλιάς φαίνεται να μην αποδέχεται τα επιστημονικά δεδομένα, και να μην αφουγκράζεται το λογικό και δίκαιο αίτημά μας για άρση της απαγόρευσης. Απεναντίας εξακολουθητικά υποτιμά και απαξιώνει μια μεγάλη κοινωνική ομάδα που πάντα συνοδοιπορεί και είναι αλληλέγγυα με τη φύση και το περιβάλλον.

Η κυβέρνησή σας κύριε Υπουργέ αυτάρεσκα και εν πολλοίς επικοινωνιακά προβάλλει την αντιμετώπιση της πανδημίας ως επιτυχία, αρκεί ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας να εντοπίζει τους πραγματικούς λόγους εξάπλωσης και τα περιοριστικά μέτρα να αποσκοπούν στους λόγους αυτούς.

Δοθείσης της ευκαιρίας κύριε Υπουργέ να σταθούμε λίγο και να επισημάνουμε το εμπαθέστατο διαδικτυακό παραλήρημα αντικυνηγών με απίστευτες δηλώσεις, σε βαθμό που να αναρωτιέται κανείς εάν υφίσταται ποινικό αδίκημα.

Εμείς λοιπόν απέναντι σε όλες αυτές τις κυβερνητικές πρακτικές, ακόμη μια φορά, εκφράζουμε την ανησυχία μας για την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνουμε και βεβαίως την αγωνία μας για το μέλλον του κυνηγίου στη χώρα μας αλλά και της παρακαταθήκης που είμαστε υποχρεωμένοι να αφήσουμε στις επόμενες γενιές.

Κλείνοντας , για μια κόμη φορά κύριε Υπουργέ σας καλούμε ως συνεργάσιμο υπουργείο με τις κυνηγετικές οργανώσεις να πάρετε θέση όσο ακόμη υπάρχει καιρός……

.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

  Αθανάσιος Μανούρας

 

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Δημήτριος Παπαΐωάννου

 

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Χρ. Ζιάκας: Είμαι πάντα δίπλα στον κάθε πολίτη δίνοντας λύσεις. Δεν είμαι επαγγελματίας πολτικός, μιλάω με πράξεις

Αεικίνητος, πιστός, και ευσυνείδητος στον ρόλο του & τελικά αποτελεσματικός, αποδείχθη…