epiloxeios

Τι θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη του προβλήματος;

Μία νέα πρόταση από ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων στις ΗΠΑ θα μπορούσε να βοηθήσει περισσότερες εγκύους και νέες μητέρες να αποφύγουν την κατάθλιψη, μία από τις πιο συνηθισμένες ψυχικές ασθένειες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Είναι η πρώτη πρόταση που διατυπώνεται από την Preventive Services Task Force (USPSTF) των ΗΠΑ για την πρόληψη της περιγεννητικής κατάθλιψης, η οποία πλήττει τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά τον τοκετό και επηρεάζει σχεδόν το 15% των νέων μητέρων.

Σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, οι γιατροί πρέπει να παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε όλες τις εγκύους και τις γυναίκες μετά τον τοκετό που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης.

Η καθοδήγηση θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη των προβλημάτων ψυχικής υγείας σε αυτόν τον ευάλωτο πληθυσμό.

 Υπογραμμίζεται επίσης η ανάγκη να ζητηθεί από περισσότερους ασφαλιστικούς φορείς να καλύψουν τις υπηρεσίες παροχής συμβουλών για εγκύους και για γυναίκες μετά τον τοκετό.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας, το USPSTF συνέστησε ειδικά στις γυναίκες που βρίσκονται σε κίνδυνο, να ακολουθήσουν γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία, η οποία επικεντρώνεται στην αλλαγή της νοοτροπίας ενός ατόμου με σκοπό τη βελτίωση της διάθεσής του. Αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης φαίνεται ότι διατρέχουν οι νεαρές και χαμηλού εισοδήματος μητέρες και οι γυναίκες με ιστορικό κατάθλιψης.

Οι προηγούμενες συστάσεις του USPSTF επικεντρώθηκαν στον έλεγχο της κατάθλιψης σε όλους τους ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων και των γυναικών μετά τον τοκετό.

«Είμαι πολύ χαρούμενος όταν βλέπω να γίνεται οτιδήποτε αφορά στην πρόληψη, είτε πρόκειται για την ψυχική υγεία γενικότερα είτε για την περιγεννητική κατάθλιψη», αναφέρει ο Jeff Temple, ψυχολόγος στο τμήμα μαιευτικής και γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο του Texas Medical Branch.

Η νέα πρόταση συνεπάγεται ότι περισσότερες μητέρες στις ΗΠΑ θα έχουν ασφαλιστική πρόσβαση σε περίθαλψη ψυχικής υγείας.

Σύμφωνα με το νόμο που αφορά στην φροντίδα των νέων μητέρων, τα ιδιωτικά ασφαλιστικά προγράμματα θα αναλαμβάνουν την κάλυψη της προληπτικής φροντίδας σε συνεργασία με εξειδικευμένες ομάδες ειδικών.

Πηγή: onmed.gr, Time.com

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Κ. Πιερρακάκης: Χρεαζόμαστε 16.000 πληροφορικούς ετησίως και οι Σχολές παράγουν τους μισούς

Μόνο οι μισοί φοιτητές Πληροφορικής αποφοίτησαν την τελευταία επταετία-Ωστόσο οι επιχειρήσ…