Arxiki

Για την μεγάλη τους διάκριση, που πέτυχαν οι δύο μαθήτριες του Γυμνασίου Πύλης,  Κοντοκώστα Ίριδα – Αριστέα & Κουκουτσέλου Κωνσταντίνα, στον “1ο Παντρικαλινό Διαγωνισμό Διηγήματος Μικρής Φόρμας ”, για μαθητές Γυμνασίου, επιβράβευσε ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Μαράβας σήμερα το πρωί σε μια σεμνή τελετή, στο γραφείο του, παρόντος & του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Γ. Τζιορτζιώτη.

Να θυμίσουμε πως οι μαθήτριες, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της διοργανώτριας επιτροπής, ξεδίπλωσαν το συγγραφικό τους ταλέντο & διακρίθηκαν μαζί με άλλους οχτώ μαθητές, ανάμεσα σε 150 διαγωνιζόμενους, αποσπώντας τιμητικό έπαινο, οι οποίες την περασμένη τιμήθηκαν με έπαινο για την διάκρισή τους αυτή, σε μια πρωτοβουλία που είχε το 6ο Γυμνάσιο Τρικάλων & αγκαλιάστηκε από την Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Βασιλική Κάκλα.

Τι δύο μαθήτριες συνόδεψαν στο δημ. Κατάστημα ο Δ/ντής του Σχολείου κ. Ηλ. Οικονόμου & ο Καθηγητής-Συγγραφέας κ. Νικ. Μάντζιος(ο οποίος ήταν & μέλος της εξεταστικής επιτροπής), οι οποίοι ενημέρωσαν τον Δήμαρχο, σχετικά με την όλη διαδικασία του διαγωνισμού, που έφερε την επιτυχία στις δύο μαθήτριες.

Ο Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας συνεχάρη θερμά τις μαθήτριες, λέγοντας χαρακτηριστικά:«Η επιτυχία σας αυτή δεν είναι μόνο δική σας, είναι όλων μας, του Δήμου γενικότερα & μας κάνει υπερήφανους, καθότι η μαθητιώσσα νεολαία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι, αλλά & το μέλλον αυτού. Μέσα λοιπόν από τέτοιες επιτυχίες συνδημοτών μας, πόσο μάλλον των μαθητών μας, ο Δήμος μας αποκτά αίγλη η οποία διασκορπάται σε όλα τα μήκη & πλάτη της χώρας. Ελπίζω η προσπάθειά σας να συνεχιστεί & αυτή σας η επιτυχία να αποτελέσει το εφαλτήριο για άλλες σημαίνουσες προσωπικές σας επιτυχίες στο μέλλον».

Από τον Δήμαρχο ως ένδειξη τιμής & αναγνώρισης της σημαντικής αυτής προσπάθειας των μαθητριών, δωρήθηκε συμβολικά από ένα στυλό διαρκείας & ένα βιβλίο του καθηγητή τους κ. Νίκου Μάντζιου με τίτλο:»Βλέπε Οπισθόφυλλο», των εκδόσεων «Απόπειρα», που περιέχει μια σειρά από μικρά διηγήματα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στο PyliNews.gr οι δύο μαθήτριες, για το ποιοι ήταν οι λόγοι που τις οδήγησαν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, αν η συγγραφή είναι απλώς χόμπι ή είναι κάτι που θα τις ανησυχήσει & επαγγελματικά στο μέλλον & τι είναι αυτό που τις ενθουσιάζει συγγράφοντας, δήλωσαν:

Ίριδα-Αριστέα Κοντοκόστα:«Μου αρέσει πάρα πολύ να γράφω & ποίηση & διήγημα, αλλά σ’ τον συγκεκριμένο διαγωνισμό

ο κύριος λόγος συμμετοχής μου ήταν η παρότρυνση των καθηγητών μου του κ. Μάντζιου & της κας Ζάρρα, που μου είπαν ότι πάνω απ’όλα είναι η χαρά της δημιουργίας μέσω συμμετοχής σε μια τέτοια γιορτή & πιστεύω πως έτσι όλα τα παιδιά αφήσαμε τη σκέψη μας να δημιουργήσει τη δική της ιστορία, βάζοντάς μας στη διαδικασία να σκεφθούμε πολλές ιστορίες.

Όσον αφορά την συγγραφική μου πορεία στο μέλλον, είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από επικρατούσες συνθήκες & συγκυρίες».

Κωνσταντίνα Κουκουτσέλου:«Το έπαθλο σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο λόγος που με παρακίνησε να συμμετάσχω, ούτε αυτοσκοπός, παρά το θέμα που αναφερόταν στην «Αλληλεγγύη». Σκέφτηκα λοιπόν πως θα μπορούσα & ήθελα να γράψω πολλά πράγματα, προσαρμοζόμενα στο συγκεκριμένο θέμα. Μου δόθηκε έτσι η ευκαιρία να γράψω πράγματα βγαλμένα μέσα από την ψυχή μου & όχι φανταστικά.

Με την συγγραφή, είτε σαν χόμπι, είτε σαν επάγγελμα θα ήθελα να ασχοληθώ, γιατί είναι κάτι που μου αρέσει & το αγαπάω πάρα πολύ. Με ενθουσιάζει το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να αποτυπώσει στο χαρτί τις σκέψεις & τα συναισθήματά του, δίνοντας στο κοινό του να καταλάβει ακόμη & τον ίδιο σου τον εαυτό μέσα από αυτό, αλλά & να ταυτιστεί μαζί σου».

Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσια τα διηγήματα των μαθητριών, που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό.

 

Της Ίριδας-Αριστέας Κοντοκόστα. (Ψευδώνυμο:Θρυαλλίς)

o Ftaixtis 1

O ftaixtis 2

(Της Κωνσταντίνας Κουκουτσέλου. Ψευδώνυμο:Βοο)

xartinoi okeanoi

xartinoi okeanoi 2
1 (2)

1 (3)

1 (4)

1 (5)

1 (1)

DSC01167

DSC01168


 

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…