Laiki Syspirosi Thessalias

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχοντας διακηρυγμένο στόχο την “γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας”, δηλαδή των συμφερόντων των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στην Ν/Α Μεσόγειο και αλλού, εμπλέκει τη χώρα μας όλο και περισσότερο στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, σε πολεμικές επεμβάσεις ενάντια στη Συρία και σε άλλους λαούς, ενισχύει την παρουσία τους στη χώρα μας, στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια, προωθεί με θέρμη την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τη στρατιωτική συμμαχία με τις κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Αιγύπτου, ταυτόχρονα με την συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής εντός της χώρας.

Ενώ καμώνεται ξεδιάντροπα την δήθεν φιλειρηνική δύναμη, την ίδια ώρα μετατρέπει το έδαφος, την θάλασσα και τον αέρα της πατρίδας μας, σε δολοφονικό πολεμικό ορμητήριο των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, με τεράστιους κινδύνους για τον λαό μας και τους άλλους λαούς. 

Ήδη έχει συμφωνήσει με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, για την αναβάθμιση της βάσης τους, στην Σούδα και σε άλλες περιοχές της χώρας και να γίνουν νέες βάσεις στην Λάρισα, στον Βόλο και ευρύτερα στην Μαγνησία και στην Αλεξανδρούπολη.

Αυτό δεν προέκυψε μόνο από τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας, κ. Π. Καμένου κατά την επίσκεψη του στις ΗΠΑ, αλλά και από την επίσκεψη που είχε κάνει ο ίδιος πριν λίγους μήνες στην 110 Π.Μ, αγκαζέ με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ και από την επίσκεψη ανώτερων αμερικανών αξιωματικών που ακολούθησε λίγο καιρό μετά, προκειμένου να εξετάσουν τα πρακτικά θέματα. 

Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης της Λάρισας, ήδη με συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με εκείνη των ΗΠΑ, έχουν εγκατασταθεί προ μηνών αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη τύπου drones, που εκτελούν πολεμικά σχέδια τους απο την Ουκρανία, τα Βαλκάνια, το Αιγαίο, την Ν/Α Μεσόγειο, την Μ. Ανατολή και την Β. Αφρική. Σημειώνουμε ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτιά, στο κέντρο μιας χώρας και σε κατοικημένη περιοχή, να υπάρχει βάση drones, με δυνατότητα να παραλύσει τη χώρα μας!

Τώρα αναγγέλθηκε η λειτουργία πιο ολοκληρωμένης αεροπορικής βάσης των ΗΠΑ στην 110 Π.Μ της Λάρισας, η εγκατάσταση σε στρατόπεδο του Βόλου, αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων, η εγκατάσταση αμερικανικών πολεμικών ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και η πιθανή χρήση του λιμανιού του Βόλου.   

Η Λαική Συσπείρωση που στηρίζεται από το ΚΚΕ, θεωρεί επικίνδυνο ψέμα ότι η Ελλάδα μέσα σ’ αυτόν τον «κυκλώνα» θα είναι «απάνεμο λιμάνι σταθερότητας κι ασφάλειας». Η μετατροπή της Λάρισας, του Βόλου και γενικότερα της χώρας μας σε δολοφονικό πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ ενάντια σε άλλους λαούς, αποτελεί μαγνήτη πολέμου και επίκεντρο που θα δεχθούν γερά πλήγματα σε περίπτωση εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το λαό μας, ενώ οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Η συμμαχία με τις ΗΠΑ, η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δημιουργεί διαρκώς νέους μεγάλους κινδύνους για τον λαό μας και αυτό έχει αποδειχτεί διαχρονικά, γι΄αυτό απαιτείται ρήξη μαζί τους.

Η μέχρι τώρα σιωπή από την πλευρά της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας γι’ αυτό το τόσο σοβαρό θέμα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο κ. περιφερειάρχης συναντήθηκε τον περασμένο Μάρτη, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας αιρετών της περιφερειακής και τοπικής διοίκησης, με τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, θεωρούμε ότι αποτελεί στήριξη αυτής της άκρως επικίνδυνης πολιτικής εμπλοκής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε, στην ευρύτερη περιοχή μας, που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση, όπως έκαναν και οι προηγούμενες.       

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της στην απόφαση της κυβέρνησης, να δεχτεί τα κατασκοπευτικά drones των ΗΠΑ στην 110 Π.Μ στη Λάρισα, στην δημιουργία νέων και στην αναβάθμιση παλιών Αμερικανονατοικών βάσεων στη χώρα μας, στην συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, στην επικίνδυνη κυβερνητική πολιτική εμπλοκής της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, ζητά από την Περιφερειακή Αρχή και το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, να τοποθετηθούν, τόσο ο περιφερειάρχης, όσο και όλες οι άλλες παρατάξεις με σαφήνεια αν τάσσονται υπέρ της άμεσης απομάκρυνσης των αμερικανικών πολεμικών κατασκοπευτικών drones από την Λάρισα, ενάντια στην εγκατάσταση νέων αμερικανικών πολεμικών βάσεων σε Λάρισα, Βόλο και σε όλη τη χώρα, υπέρ του κλεισίματος όλων των παλιών αμερικανονατοικών βάσεων, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και Ε.Ε και την συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτούς;

Ερωτά, αν θα μπεί η Περιφερειακή Αρχή και το Περιφερειακό Συμβούλιο, μπροστά και θα καλέσει και τον λαό της Θεσσαλίας, να κινητοποιηθεί, ώστε να μην μετατραπεί η Λάρισα, ο Βόλος και η χώρα μας σε μια τεράστια ΑμερικανοΝΑΤΟική βάση και συνεργός στους πολεμικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σε βάρος των λαών, για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων;»

 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας

  1. Τσιαπλές Αναστάσιος
  2. Λούμας Γεώργιος
  3. Χαλάτσης Αστέριος
Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Μια μοναδική ορχήστρα για μια μοναδική συναυλία! Το μουσικό σύνολο  Ricciotti από την Ολλανδία στην Καλαμπάκα!

26 Οκτωβρίου 2023 – 17:00 , ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΕΩΡΩΝ Το σύνολο Ricciotti είναι μια συμ…