the toc

Λίγο μετά τις 10 το πρωί ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, συνοδευόμενος από τον Νίκο Δένδια θα επισκεφθούν την περιοχή των Καστανιών στον Έβρο

Περίπου πέντε μήνες μετά την επίσκεψη της ηγεσίας της Ε.Ε στον Έβρο, η σημερινή παρουσία του Ζοσέπ Μπορέλ στα ελληνοτουρκικά σύνορα επιβεβαιώνει την έμπρακτη στήριξη των ελληνικών θέσεων από τις Βρυξέλλες, ενώ παράλληλα στέλνετε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τις Άγκυρα πως τα σύνορα της χώρας μας είναι και ευρωπαϊκά.

Μπορεί το κλίμα στις Καστανιές του Έβρου να μην είναι το ίδιο σε σχέση με τα όσα συνέβησαν τον προηγούμενο Μάρτιο, ωστόσο η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση σε περισσότερα μέτωπα.

 Λίγο μετά τις 10 το πρωί ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, συνοδευόμενος από τον Νίκο Δένδια
θα επισκεφθούν την περιοχή των Καστανιών στον Έβρο ενώ είναι πολύ πιθανό να πετάξουν με στρατιωτικό ελικόπτερο κατά μήκος των συνόρων, προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τις μεταναστευτικές ροές. Παράλληλα θα υπάρξει και ενημέρωση του Ζοζέπ Μπορέλ για τις προσπάθειες παραβίασης των συνόρων από την Τουρκία το προηγούμενο διάστημα.
Στις 6 το απόγευμα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου. Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις με έμφαση στην κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα όπως και η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Επίσης οι άνδρες θα συζητήσουν τις εξελίξεις στην Λιβύη και την νοτιοανατολική Μεσόγειο που προκαλούν έντονη ανησυχία.

Την Πέμπτη, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, θα μεταβεί στην Κύπρο καθώς στο Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε στις 13 Ιουλίου οι παράνομες ενέργειες της Άγκυρας θα είναι ένα από τα βασικά θέματα.

δενδιας παιατ

Πάϊατ: Τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα

Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάϊατ σε συνάντηση που είχε με τον Νίκο Δένδια ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά, πως τα νησιά έχουν δικαίωμα σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, όπως και η ηπειρωτική χώρα. Οι δύο άντρες συζήτησαν περιφερειακά ζητήματα, όπως η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη.

«Είχαμε την ευκαιρία με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, να επαναλάβουμε την στήριξή μας για εκεχειρία στη Λιβύη που οδηγεί σε πολιτική λύση, καθώς και το μήνυμά μας προς όλους τις εξωτερικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Τουρκίας, να σταματήσουν τις αποστολές όπλων και τζιχαντιστών που εντείνουν τη βία», επισήμανε ο Αμερικανός πρέσβης με ανάρτησή του στο twitter μετά τη συνάντηση.

Πηγή: thetoc.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Κ. Πιερρακάκης: Χρεαζόμαστε 16.000 πληροφορικούς ετησίως και οι Σχολές παράγουν τους μισούς

Μόνο οι μισοί φοιτητές Πληροφορικής αποφοίτησαν την τελευταία επταετία-Ωστόσο οι επιχειρήσ…