????????????????????????????????????

Αντιπροσωπεία της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Αχιλλέα Κανταρτζή , μέλος της ΚΕ & Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων και συνομίλησε με τους Παιδιάτρους και το νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος  Επειγόντων Προσωπικών για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για ακόμη μια φορά στην Παιδιατρική κλινική , καθώς και σε άλλες κλινικές και τμήματα του ΓΝΤ. Κατά τις συναντήσεις έκδηλη ήταν η αγωνία του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού για την επικινδυνότητα της κατάστασης ενώ ξεκάθαρη ήταν η απαίτησή τους για ουσιαστικές και ριζικές λύσεις στο πρόβλημα με την πρόσληψη μόνιμου επιστημονικού προσωπικού.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν ότι:  « Οι αιτίες αυτής της επικίνδυνης κατάστασης βρίσκονται στην αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, πολιτική που συνεχίζει και η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ με την υποχρηματοδότηση και την εμπορευματοποίηση της Υγείας, στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ, για τη στήριξη της κερδοφορίας και την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία και όχι του δικαιώματος για δωρεάν υγεία για όλους σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Η περίπτωση της Παιδιατρικής αλλά και άλλων  κλινικών του ΓΝΤ δεν είναι  μεμονωμένη .Τραγικές και επικίνδυνες είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας του νομού, της Θεσσαλίας και όλης της χώρας. Αυτή είναι η περίφημη κανονικότητα που παρέδωσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύεται να μη γκρεμίσει η κυβέρνηση της ΝΔ.» Επίσης, κάλεσαν τους εργαζόμενους μέσα από τους συλλογικούς φορείς τους να διεκδικήσουν λύσεις στα ζητήματα και δεσμεύτηκαν ότι το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει όλες τους τις δυνάμεις για την ανάδειξη του ζητήματος τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Έτσι , ως άμεση παρέμβαση το ΚΚΕ κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση στη βουλή , όπου σύμφωνα με τον κανονισμό καλείται στη συζήτησή της  ο υπουργός να απαντήσει. Η Επίκαιρη Ερώτηση θα συζητηθεί την Παρασκευή 11 Οκτώβρη, το πρωί,  στην Βουλή και αναλυτικά αναφέρει:

 

«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗπρος τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Για τη λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων

Η Παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, αντιμετωπίζει από την αρχή της λειτουργίας της σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας της έλλειψης Παιδιάτρων και Νοσηλευτικού προσωπικού.

Αποτέλεσμα της χρόνιας πολιτικής υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης είναι η απόφαση της Διοίκησης του Γ.Ν.Τρικάλων για το κλείσιμο της Παιδιατρικής κλινικής για 12 μέρες τον τρέχοντα μήνα, με εναλλάξ λειτουργία με την Παιδιατρική του Γ.Ν. Καρδίτσας.

Ουσιαστικά για 12 μέρες το μήνα, το Νοσοκομείο Τρικάλων δε μπορεί να δεχτεί μετά τις 3μμ (όπου λήγει το ωράριο της πρωινής βάρδιας) επείγοντα παιδιατρικά περιστατικά, ενώ για αυτές τις μέρες όλα τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας θα στέλνονται στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Η απόφαση της Διοίκησης του Νοσοκομείου, που έχει το χαρακτήρα «κατεπείγοντος», αφήνει υγειονομικά «ακάλυπτη» μια περιοχή με 150.000 κατοίκους και χιλιάδες παιδιά στο Νομό μας καθώς και επισκέπτες.

Η Παιδιατρική Κλινική ως τώρα λειτουργούσε με 2 Παιδιάτρους μόνιμους (εκ των οποίων ο ένας απουσιάζει με άδεια πατρότητας), 1 Επικουρικό που σε λίγους μήνες λήγει η σύμβασή του και με μία Παιδίατρο αποσπασμένη από το Κ.Υ. Καλαμπάκας και καλύπτει τις ανάγκες του Κ.Υ. μόνο 2 ημέρες την εβδομάδα. Επιπλέον αυτή την στιγμή δεν καλύπτονται με παιδίατρο κανένα από τα 3 Κ.Υ. του νομού και το Κ.Υ της πόλης των Τρικάλων.

Έτσι σε ολόκληρο το Νομό, η παιδιατρική περίθαλψη είναι καθαρά προσωπική ευθύνη του γονέα και ανάλογα με την τσέπη του κάθε εργαζόμενου, είτε άνεργου γονέα. Ακόμη και η μεταφορά στο Γ.Ν. Καρδίτσας είναι ατομική ευθύνη του γονέα.

Ελλείψεις υπάρχουν και στο νοσηλευτικό προσωπικό, ενώ αρκετοί από τους γιατρούς και υπόλοιπους εργαζόμενους είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου-ατομικές, σε Εργολάβους (είτε επικουρικοί, είτε μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ) και κινδυνεύουν με απόλυση μετά την λήξη της σύμβασής τους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει για να στελεχωθεί η παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων με μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, καθώς και για να μονιμοποιηθούν όσοι ήδη εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής, 24ωρη λειτουργία της κλινικής και να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Ο Βουλευτής : Λαμπρούλης Γιώργος»

Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Λιλή: «Έφυγε» από τη ζωή ο Αθανάσιος Γαλάνης

ΚΗΔΕΙΑ Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα και θείο ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΓΑΛΑΝΗ ΣΥΝΤ/ΧΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΤΩΝ 9…