2

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσιτσάνη η συνέντευξη τύπου – παρουσίαση της διεθνούς αθλητικής διοργάνωσης Meteora Wrestling Academy 2018.

Παρόντες ήταν εκ μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Απασχόλησης & Εμπορίου κ. Ντίνος Μπάρδας, εκ μέρους του οικοδεσπότη της διοργάνωσης Δήμου Καλαμπάκας ο Αντιδήμαρχος Έργων & Αθλητισμού Καλαμπάκας κ. Κωνσταντίνος Ράντος, εκ μέρους του Δήμου Τρικκαίων ο Αντιδήμαρχος  Παιδείας-Πολιτισμού-Αθλητισμού & Νεολαίας κ. Άκης Αναστασίου, εκ μέρους του Αθλητικού Παλαιστικού Συλλόγου Τρικάλων και του Κέντρου Εκπαίδευσης Αθλητών Παλαίστρα κ. Νίκος Τσιακάρας, εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής ο κ. Γιάννης Τζίκας, εκ μέρους του Δικτύου Διαχείρισης Πολιτισμού ο κ. Αχιλλέας Λέρας και εκ μέρους του μεγάλου χορηγού της διοργάνωσης «Σταυράκης ΑΕ» ο εκπρόσωπος κ. Μιχάλης Σταυράκης, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και μίλησαν για τη διοργάνωση.

Επίσης απέστειλαν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και εκ μέρους του Εργαστηρίου Προπονητικής του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης της Φυσικής Απόδοσης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής κ Βασίλης Γεροδήμος. Την παρουσίαση έκανε το μέλος της οργανωτικής επιτροπής κ. Αθανασία Κρικώνη.

Στην Καλαμπάκα και τα Τρίκαλα θα χτυπήσει η καρδιά της πάλης από 30 Ιουνίου μέχρι 6 Ιουλίου 2018. Πρόκειται για τη φιλόδοξη αθλητική διοργάνωση Meteora Wrestling Academy η οποία ξεκινά με το Διεθνές Τουρνουά Πάλης, που θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλαμπάκας στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2018. Συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες ελληνορωμαϊκής και ελεύθερης πάλης, γεννηθέντες 2001-2008. Το τουρνουά συγκεντρώνει το πανελλήνιο ενδιαφέρον και υπάρχουν ήδη συμμετοχές από Αθήνα, Πάτρα, Γιάννενα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Σπάρτη, Δράμα, Κατερίνη κ.α., ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι συμμετοχές από το εξωτερικό.

Ακολουθεί το Διεθνές Καμπ Πάλης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη σκιά των βράχων των Μετεώρων, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καλαμπάκας από τις 2 μέχρι τις 6 Ιουλίου 2018. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καθημερινές προπονήσεις με διεθνώς αναγνωρισμένους και ομοσπονδιακούς προπονητές. Σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες του καμπ θα διενεργηθεί  εργομετρικός έλεγχος από το Εργαστήριο Προπονητικής του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης της Φυσικής Απόδοσης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Επίσης στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν συνεδρίες από καταξιωμένους και διεθνώς αναγνωρισμένους διαιτητές με πρακτική εφαρμογή του διεθνούς κανονισμού πάλης και οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις τεχνικές τους υπό την καθοδήγηση των έμπειρων διαιτητών.

Επιπλέον οι συμμετέχοντες του Meteora Wresstling Academy θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής με διάφορες επισκέψεις, όπως στους Ιερούς Βράχους των Μετεώρων, το σπάνιο αυτό γεωλογικό φαινόμενο και το μεγαλύτερο μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα μετά το Άγιο Όρος. Θα επισκεφθούν επίσης τα Τρίκαλα, τη γενέτειρα του θεού της ιατρικής Ασκληπιού, την ακρόπολη των Τρικάλων, το βυζαντινό Κάστρο, την παλιά πόλη – Βαρούσι και το Μουσείο Βασίλη Τσιτσάνη του μεγαλύτερου Έλληνα λαϊκού δημιουργού.

Το Meteora Wrestling Academy πλαισιώνεται από μια σειρά εκδηλώσεων που εντάσσονται στο τρίπτυχο αθλητισμός-πολιτισμός-εθελοντισμός τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης,. Σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα αθλητισμού, πολιτισμού και εθελοντισμού με την ενεργή συμμετοχή των αθλητών σε αυτές τις εκδηλώσεις. Επιπλέον απώτερος στόχος η αλληλογνωριμία, ώστε να έρθουν κοντά στην τοπική κοινωνία και να γνωρίσουν την τοπική κουλτούρα.

Τη διοργάνωση έχουν το Κέντρο Εκπαίδευσης Αθλητών Παλαίστρα και ο Αθλητικός Παλαιστικός Σύλλογος Τρίκαλα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης και της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και τη υποστήριξη των Δήμων Καλαμπάκας και Τρικκαίων, του Εργαστηρίου Προπονητικής του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης της Φυσικής Απόδοσης του ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δικτύου Διαχείρισης Πολιτισμού.

1

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Σε μεγάλη νίκη οδεύει ο Κώστας Μαράβας!!!

,Σε μεγάλη νίκη φαίνεται να οδεύει ο νυν Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας, ύστερα κι από τα πρώτ…