5a9578bb1dc5247b368b45f4

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στο πολιτικό σκηνικό η παραίτηση του Γιώργου Λαζαρίδη, καθώς ως φαίνεται, κρύβεται μεγάλο παρασκήνιο από πίσω της.

Κυβερνητικός αξιωματούχος άφησε σαφείς αιχμές πως υπάρχει σχέδιο για νέα αποστασία υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη από διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές πίσω από την κίνηση του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛΓιώργου Λαζαρίδη «βρίσκονται συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη τα οποία λειτουργούν για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη και απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας».

Αν και πρακτικά η κυβέρνηση δεν κατονομάζει τους επιχειρηματίες, προκύπτει ότι αναφέρεται στους Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη.

Αν και το «μέτωπο Μαρινάκη» είναι ανοιχτό για την κυβέρνηση εδώ και καιρό, είναι η πρώτη φορά που υπάρχει επίθεση κατά του Ιβάν Σαββίδη, τον οποίο -θυμίζουμε- πως ο αντιπολιτευόμενος Τύπος τον θεωρούσε φιλικό προς την κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το documentonews.gr, η αιτία της επίθεσης του Μαξίμου στον ομογενή από τη Ρωσία επιχειρηματία, οφείλεται στο γεγονός ότι στα χθεσινά επεισόδια στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ, συμμετείχε ομάδα περίπου 30 οπαδών του ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η κυβερνητική πλειοψηφία δεν απειλείται ενώ ο υπουργός και μέλος των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ δήλωσε πως δεν πρόκειται να βρεθεί νέος Συμπιλίδης.

Κατά το σχολιασμό της είδησης ανεξαρτητοποίησης από κυβερνητικό αξιωματούχο, επισημάνθηκε επίσης ότι: «Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν. Ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες».

«Ο κ. Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού», τόνισε ακόμη ο ίδιος αξιωματούχος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σχολίασε με έμμεσο τρόπο την αποχώρηση του Γιώργου Λαζαρίδη μέσω twitter.

Ο κ. Καμμένος πόσταρε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένα βίντεο με το Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Αντώνη Ρέμο. Είναι το επίμαχο βίντεο στο οποίο ο κατηγορούμενος για την υπόθεση του ναρκόπλοιου με τους 2 τόνους ηρωίνης, Noor 1, ακούγεται να μιλάει για χούντα Τσίπρα.

«Η χούντα πέφτει. Είναι θέμα μηνών. Δεν έχουμε κανένα θέμα», ακούγεται να λέει ο επιχειρηματίας.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ προέταξε ως βασικό επιχείρημα της παραίτησής του – στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση -, τη συμφωνία της κυβέρνησης για το ονοματολικό με την πΓΔΜ.

Από πλευράς ΑΝΕΛ, έχει ήδη ζητηθεί από το Λαζαρίδη να παραδώσει την έδρα του. Το αν θα το πράξει είναι άλλο ζήτημα πλέον.

Ας μην ξεχνάμε τέλος, πως λίγο καιρό πριν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του koutipandoras.gr, πρόσωπα του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου φέρονταν να απεργάζονταν σχέδιο εκτροπής του Προέδρου της Δημοκρατίας προκειμένου αφενός να «παγώσει» η συμφωνία Αθήνας – Σκοπίων για το Μακεδονικό και αφετέρου να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Το σχέδιο περιελάμβανε τη στοχοποίηση του Προκόπη Παυλόπουλου στο πλαίσιο που ήδη από την ημέρα της ανακοίνωσης της συμφωνίας της Ελλάδας με την πΓΔΜ, έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην πραγματικότητα, λένε καλά πληροφορημένες πηγές, στόχος δεν είναι τόσο η ακύρωση της συμφωνίας όσο με αυτήν ως πρόσχημα η χώρα να οδηγηθεί το συντομότερο στις κάλπες πράγμα που διακαώς επιθυμεί η Νέα Δημοκρατία.

koutipandoras.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Υποσχέθηκε, έπραξε και συνεχίζει ακάθεκτη! Χαρά Καλιώρα, αντιδήμαρχος Υγείας…

Πρωταρχικός στόχος-υλοποίηση και ζωτικής σημασίας έργο της Άμισθης Αντιδημάρχου Υγείας, Κο…