Αδέσποτα Γόμφοι copy

Επίθεση από αδέσποτα τσοπανόσκυλα δέχτηκε την περασμένη Δευτέρα περιπατητής στους Γόμφους!!!

Όπως κάθε μέρα, έτσι & την συγκεκριμένη ημέρα ο άνθρωπος(όπως κι αρκετός κόσμος) ξεκίνησε για την καθημερινή του διαδρομή. Κι ενώ περπατούσε αμέριμνος, του έγινε επίθεση από κοπάδι 7 τσοπανόσκυλων κι όπως μας είπε συγκεκριμένα: «Εάν δεν είχα την γκλίτσα & με φωνές & πέτρες, θα με είχαν δαγκώσει». Ευτυχώς ο άνθρωπος κράτησε την ψυχραιμία του & γλίτωσε τα χειρότερα.

Το βράδυ η κατάσταση δυσκολεύει ακόμη περισσότερο, καθώς αδέσποτα κατά ομάδες περιφέρονται στο χωριό, αναζητώντας τροφή στους κάδους απορριμμάτων κι έχουν γίνει ο φόβος κι ο τρόμος, ιδίως των μικρών παιδιών στο διάβα τους, από τα φροντιστήριά τους στο σπίτι.

Αυτό δεν είναι φαινόμενο που απασχολεί μόνο τους Γόμφους, αλλά την πλειοψηφία των Τ.Ε. του Δήμου, καθώς από παντού μας μας έρχονται πληροφορίες για παρόμοια περιστατικά.

Το γενεσιουργό αίτιο γι’ αυτή την αρρωστημένη κατάσταση, όπως μας είπαν κάτοικοι των χωριών, είναι πρώτιστα  οι ανεξέλεγκτες γέννες των τσοπανόσκυλων, αφού δεν φυλάσσονται στα στενά όρια των μαντριών, αλλά κυκλοφορούν ελεύθερα, καθώς και η ασυνειδησία ιδιοκτητών που για κάποιο λόγο δεν θέλουν πλέον να έχουν στην κατοχή τους το πρώην κατοικίδιό τους και το εγκαταλείπουν, συνήθως σε άλλη γεωγραφική περιοχή.

Το όλο θέμα, έχει ξεφύγει πλέον από τα επιτρεπτά όρια της ανοχής και της υπομονής από πλευράς κατοίκων & ζητάνε άμεσα λύση.

Παρακάτω παραθέτουμε λινκ(βίντεο) επίθεσης τσοπανόσκυλων σε ποδηλάτη, στη λίμνη Χειματίτιδα στη Φλώρινα, που καταδεικνύει με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο, πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει μια αμέριμνη ποδηλατική βόλτα, από τη μια στιγμή στην άλλη.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Μία αξιόλογη και αξιέπαινη δωρεά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας, στο ΚΥ Πύλης(βίντεο/φωτό)

Σε μία αξιόλογη, αξιέπαινη και ταυτόχρονα συγκινητική δωρεά, πέρασε σήμερα η Δ/νση της Συν…