IMG_7701

Με ενέργειες του Δημάρχου Πύλης & της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων, ξεκίνησαν & συνεχίζονται οι εργασίες του έργου με τίτλο «Αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων Δήμου Πύλης», με ένα εξ αυτών να αφορά στην πλατεία, την λεγόμενη & «Μεσοχώρι», δίπλα στον Ι. Ναό του Αγ. Νικολάου. Έργο μέσω του οποίου επιτυγχάνεται η ανάπλαση και ενοποίηση του χώρου, μεταξύ της πλατείας & του Ι. Ναού του Αγίου Νικολάου, ύστερα & από τις εργασίες αναπαλαίωσης του Ναού, εξωραϊζοντας στο μέγιστο την συγκεκριμένη περιοχή στο ιστορικό Κέντρο της Πύλης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια πλατεία μικρής έκτασης 255,00 Μ2 που βρίσκεται εντός του πρωταρχικού οικισμού της Πύλης, πλησίον του ναού Αγίου Νικολάου που κτίστηκε το 1866. Βόρεια συνορεύει με την δευτερεύουσα Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας, νότια και δυτικά με πεζοδρόμους που οδηγούν στον ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ ανατολικά συνορεύει με την τυφλή όψη μιας τριώροφης οικοδομής.

Η πλατεία μέχρι πρότινος ήταν υπερυψωμένη με δύο σκαλοπάτια, επιστρωμένη με κυβόλιθους που είχαν φθαρθεί, είχε καθιστικά και φωτισμό που λόγω παλαιότητας και μη συντήρησης παρουσίαζαν εικόνα εγκατάλειψης, περιελάμβανε στοιχεία που δεν την καθιστούσαν ελκυστική και προσβάσιμη για τους κατοίκους της περιοχής. Η πλατεία εμφάνιζε έλλειψη σαφούς και ορισμένου δικτύου κίνησης των πεζών, η προσβασιμότητα δεν ήταν εφικτή σε άτομα με κινητικά προβλήματα  λόγω της ύπαρξης σκαλοπατιών.

Ο χώρος πρασίνου ήταν ελλιπής και απεριποίητος, ενώ  ο χώρος δεν φωτιζόταν επαρκώς. Οι πεζόδρομοι γύρωθεν αυτής ήταν επιστρωμένοι με κυβόλιθους, οι οποίοι είχαν καταστραφεί σε πολλά σημεία, ενώ έτερος πεζόδρομος, ήταν ασφαλτοστρωμένος  σε κακή κατάσταση με πολλές ανωμαλίες.

Θεωρήθηκε λοιπόν επιτακτική η ανάγκη επανασχεδιασμού του χώρου της πλατείας καθώς και των περιμετρικών πεζοδρόμων, ώστε να επιτευχθεί η ομαλή προσβασιμότητα της πλατείας από όλους τους κατοίκους και περαστικούς καθώς και η ομαλή οδική πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής. Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις που γίνονται πλέον στην εν λόγω πλατεία περιγράφονται ως εξής :

→ Καθαίρεση κυβολίθων με τη βάση τους καθώς και σκυροδεμάτων που δημιουργούν την υπερυψωμένη πλατεία.

→ Δημιουργία ενός χώρου για ξεκούραση  ,θα κατασκευαστούν πέτρινα χτιστά παγκάκια όπου στην πάνω επιφάνεια θα τοποθετηθούν ξύλινες βάσεις με ειδικό ξύλο ειδικά εμποτισμένο για να αντέχει στις καιρικές συνθήκες της περιοχής.

→ Τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων, με την απαιτούμενη τοποθέτηση υπόγειων καλωδίων.

→ Δημιουργία χώρων πρασίνου και οριοθέτηση αυτών με πρόχυτα κράσπεδα.

→ Κατασκευή βάσης από σκυρόδεμα

→ Καθαίρεση των κυβολίθων με τη βάση τους καθώς και της ασφαλτικής στρώσης στους πεζοδρόμους.

→ Κατασκευή βάσης από σκυρόδεμα πάχους 10 cm  με τοποθέτηση δομικού πλέγματος.

→ Επίστρωση των πεζοδρόμων με ακανόνιστη πέτρα Άρτας και τσιμεντόπλακες

Τη μελέτη & αυτού του έργου, συνέταξε η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου Πύλης, η οποία διενήργησε τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου και θα επιβλέπει και την κατασκευή του.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…