samaras-venizelos

Μετά την αποκάλυψη του απόρρητου εγγράφου που αποδεικνύει πως άλλη μία λίστα μεγαλοκαταθετών όχι απλά δεν αξιοποιήθηκε αλλά δεν παρελήφθη καν από τους Σαμαρά – Βενιζέλο, τίθεται το ερώτημα αν η κυβέρνηση θα προβεί σε Εξεταστική Επιτροπή για ένα ακόμα «συρτάρωμα» λίστας ελλήνων μεγαλοκαταθετών. Βέβαια, ερωτηματικά προκαλεί και η κώφωση των αρμόδιων εισαγγελικών Αρχών, που θα έπρεπε να παρέμβουν αυτομάτως.

Όπως αποκάλυψε η Αυγή, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Ντύσσελντορφ στις 19 Νοεμβρίου 2012 ενημερώνει τον τότε υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη για τη λίστα Μπόργιανς. Το έγγραφο χαρακτηρίζεται «εμπιστευτικό» και αποκαλύπτει ότι ο διευθυντής του γραφείου Σαμαρά (παραμένει και σήμερα) Κώστας Μπούρας έδωσε τηλεφωνική εντολή να απορριφθεί «ευγενικά».

Από τα δύο απόρρητα έγγραφα αποδεικνύεται πως οι ηγεσίες των υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών ήταν ενήμερες για την ύπαρξη της λίστας Μπόργιανς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του koutipandoras.gr, η κυβέρνηση εξετάζει τη διεξαγωγή σχετικής Εξεταστικής Επιτροπής μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, με σκοπό να φέρει στο φως τους λόγους που οι Σαμαράς – Βενιζέλος, όπως και οι αρμόδιοι υπουργοί και υφυπουργοί (σ.σ. Στουρνάρας , Μαυραγάνης και Κούρκουλας) δεν θέλησαν καν να πάρουν στα χέρια τους αυτή τη λίστα με τους 10.500 έλληνες μεγαλοκαταθέτες. Ωστόσο, και οι εισαγγελικές Αρχές θα μπορούσαν να παρέμβουν αυτοβούλως για να διαλευκανθεί η υπόθεση, αλλά φαίνεται πως οι εισαγγελείς έχουν διαφορετική άποψη.

Ο κ. Μπόργιανς είχε επιβεβαιώσει τα δημοσιεύματα περί οχλήσεών του στις ελληνικές Αρχές από το 2012 για τη λίστα κατά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του κρατιδίου και της Ελλάδας, δίχως όμως να ονοματίσει εκείνους που απέρριψαν ευγενικά τη λίστα.

Αξιοσημείωτο είναι πως ένα από τα λαβράκια που εντόπισαν οι οικονομικοί εισαγγελείς μέσα στη λίστα Μπόργιανς -που αξιοποιείται 3 χρόνια μετά- είναι και τα 10 ονόματα πολιτικών προσώπων εν ενεργεία ή μη.

Το ερώτημα είναι σε ποια κόμματα ανήκουν οι 10 μεγαλοκαταθέτες πολιτικοί και αν αυτό αποτελούσε έναν από τους λόγους της ευγενικής απόρριψης της λίστας από τον Αντώνη Σαμαρά.

Πάντως, ένα χαρακτηριστικό που οφείλουμε να καταλογίσουμε στους Σαμαρά και Βενιζέλο είναι η ικανότητά τους στο…  «συρτάρωμα»!

Πηγή:koutipandoras.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Θ. Χήρας από Πύλη: Σας καλώ σε μια νέα πορεία με γνω΄ση, σύνεση και όραμα, στηρίζοντας μια παρουσία με μέλλον, όραμα & αξίες(βίντεο/φωτό)

Την κεντρική του ομιλία στην Πύλη, μπροστά από τον χώρο του εκλογικού του κέντρου, πραγματ…