20042019organosi

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν (12) άτομα, μέλη των οργανώσεων, δύο από τα οποία αρχηγικά

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (219,5) γραμμάρια κάνναβης, (41) ναρκωτικά δισκία, (4) δενδρύλλια κάνναβης, (2) ζυγαριές, (2) Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των (2.265) ευρώ

Εξαρθρώθηκαν, μετά από πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της πόλης των Τρικάλων.

Συνελήφθησαν δώδεκα (12) άτομα – μέλη των οργανώσεων, ηλικίας από 18 έως 42 ετών, δύο από τα οποία αρχηγικά, έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας χθες (19-04-2019) το απόγευμα στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκαν ακόμη επτά άτομα, ηλικίας από 22 έως 51 ετών, ως μέλη των οργανώσεων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, η οποία περιλαμβάνει επίσης δύο άγνωστους, μέχρι στιγμής, συνεργούς τους.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σε βάρος σαράντα οκτώ (48) ατόμων, τα οποία δεν αποτελούν μέλη των εγκληματικών οργανώσεων.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε οι δύο εγκληματικές οργανώσεις, έχοντας συγκεκριμένη δομή και διαρκή δράση, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών στην πόλη των Τρικάλων τουλάχιστον από τα μέσα Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

Πιο συγκεκριμένα, διακριβώθηκε ότι καθοδηγητικό ρόλο στην πρώτη οργάνωση είχε ένας 25χρονος, στη δεύτερη οργάνωση είχε ένας 29χρονος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη των οργανώσεων αναλάμβαναν την εισαγωγή, τη μεταφορά και τη διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης και κοκαΐνης ή ήταν επιφορτισμένα με διάφορους άλλους περιφερειακούς ρόλους.

Επιπρόσθετα, προέκυψε ότι σαράντα οκτώ (48) άτομα, χωρίς να αποτελούν μέλη των οργανώσεων, αγόραζαν ή προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών.

Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων και κατασχέθηκαν:

  • (219,5) γραμμάρια κάνναβης,
  • (41) ναρκωτικά δισκία,
  • (4) δενδρύλλια κάνναβης,
  • (2) ζυγαριές,
  • (2) Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών,
  • (12) κινητά τηλέφωνα,
  • (1) κάρτα sim, καθώς και
  • το χρηματικό ποσό των (2.265) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας των εγκληματικών οργανώσεων και η ενδεχόμενη διασύνδεσή τους με άλλες ομοειδής εγκληματικές ομάδες.

Load More Related Articles
Load More In Αστυνομικό Δελτίο
Comments are closed.

Check Also

Επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού στο Ανθηρό. Σώος στην υγεία του…

(φωτό, Αρχείου) Ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού κυνηγού, έχει στηθεί από σήμερα το απόγευμα…