Emporikos hmerida

Οι νεωτερισμοί που υπεισέρχονται στην αγορά από την αρχή του 2017 παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν σε ημερίδα που οργάνωσε ο εμπορικός σύλλογος δήμου  Πύλης την χθες Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Η παρουσίαση περιελάμβανε δύο ενότητες.

Το νέο ασφαλιστικό καθεστώς με ειδική αναφορά  στο σκέλος των εισφορών, όπου πλέον  λαμβάνεται υπ’ όψιν το δηλωθέν εισόδημα του προηγούμενου έτους καταργώντας τις ισχύουσες ασφαλιστικές κατηγορίες,  αλλά και τις επιμέρους διατάξεις όσον αφορά  τους μέχρι τώρα ασφαλισμένους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στον ΟΓΑ. Η Πύλη και η ευρύτερη περιοχή ήταν ενταγμένη στο ευνοϊκό καθεστώς απαλλαγής από την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ έναντι του ΟΓΑ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα παρουσίασης δόθηκε στον ισχύον από τις αρχές του χρόνου νέο καθεστώς χτισίματος του αφορολόγητου ορίου από τους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους και τους αγρότες με τη δυναμική είσοδο του πλαστικού χρήματος ως μέσο συναλλαγών στην καθημερινότητα.

Η εγκατάσταση του POS από τις επιχειρήσεις καθίσταται υποχρεωτική σε χρονοδιάγραμμα που καθόρισε το υπουργείο Οικονομικών με καταλυτική ημερομηνία το τέλος του 1ου εξαμήνου του 2018, όπου όλες οι επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να έχουν εγκαταστήσει το ειδικό μηχάνημα.

Όμως φέτος, μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2017, μια σειρά από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες υποχρεούνται προχωρήσουν στην  εγκατάσταση POS για να δέχονται κάρτες στις συναλλαγές με τους πελάτες τους. Η υποχρέωση αυτή αφορά τις επιχειρήσεις καφέ και εστίασης, τους υδραυλικούς και τους ηλεκτρολόγους, τους λογιστές, τους ελαιοχρωματιστές, τους γιατρούς και τους δικηγόρους.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Βόλο, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, για ναρκωτικά & οπλοκατοχή

Συνελήφθησαν δύο άτομα στο Βόλο, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, κατά περίπτωση, για παρα…