Αρωματικά Φυτά 004 copy

Το Τμήμα Τοπ. Οικ. Ανάπτυξης του Δήμου Πύλης στο πλαίσιο ενίσχυσης την τοπικής αγροτικής οικονομίας και επιχειρηματικής ανάπτυξης διοργάνωσε χθες Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 και ώρα 20.00 στην αίθουσα Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Πύλης ενημερωτική συνάντηση με θέμα την καλλιέργεια αρωματικών φυτών & κεντρικό ομιλητή  τον Λέκτορα του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, δρ. Χρήστο Λύκα.

Αρχικά ξεκίνησε τη συζήτηση ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης & Πολιτισμού κ. Βύρων Κατσίβελος, ο οποίος είπε ότι με τις πολιτικές που εφαρμόζονται στην αγροτική οικονομία το μήνυμα που εισπράττει ο αγρότης σήμερα είναι: «Μην παράγετε άλλο» & μάλιστα σε προϊόντα που σε καθημερινή βάση είναι πάνω στο τραπέζι μας & τόνισε τη σημασία της κατάλληλης ενημέρωσης, ώστε ο έλληνας αγρότης να στραφεί σε εναλλακτικές μορφές καλλιέργειας όπως είναι & τα αρωματικά φυτά.

Ο κ. Λύκας στην εισήγησή του, κινήθηκε σε δύο βασικούς άξονες: την επιχειρηματικότητα & την καλλιέργεια. Όπως είπε, για να παράξει κανείς σωστά αρωματικά φυτά, θα πρέπει πρώτα γίνει σωστός επιχειρηματίας, που με σωστό προγραμματισμό, να καταλήξει στην κατάλληλη επένδυση, με το μέγιστο κέρδος & ελάχιστο κόστος.

Όσον αφορά στην καλλιέργεια, παρουσίασε στους παρευρισκόμενους αρκετές από τις ποικιλίες αρωματικών φυτών που μπορούν να παραχθούν στον ελλαδικό χώρο, ενώ στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των ενδιαφερόμενων για την καλλιέργεια των συγκεκριμένων φυτών.

Αρωματικά Φυτά 009 copy

Αρωματικά Φυτά 005 copy

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Τρικαλινοί δρομείς στον Μαραθώνιο της Βιέννης!!!

Ακόμη μια αποστολή του Συλλόγου Δρομέων Τρικάλων σε Μαραθώνιο του εξωτερικού ! Αυτή την φο…