Diavitis (3)

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, (παγκόσμια Ημέρα για τον διαβήτη), στο ΚΑΠΗ Πύλης παρουσία αρκετών συνδημοτών μας, ενημέρωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη. Δράση  που οργάνωσε το Κέντρο  Κοινότητας του Δήμου Πύλης  στο πλαίσιο της Ενημέρωσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-20, με εισηγήτρια την κα Γλυκερία Παπαγιαννοπούλου, Διαιτολόγο-Διατροφολόγο  msc .

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύλης  χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό  Κοινοτικό Ταμείο.

Στην παραπάνω εκδήλωση η κ. Παπαγιαννοπούλου, ανέλυσε στους παρευρισκόμενους, τους τύπους διαβήτη που υπάρχουν , και με ποιους τρόπους προλαμβάνουμε και αντιμετωπίζουμε τη νόσο, που το 90%  των πασχόντων στην Ελλάδα ανήκουν στον «τύπο 2».

Βασικά εκείνο που πρέπει να προσέξει κάποιος διαβητικός, σύμφωνα με την κα Παπαγιαννοπούλου, είναι  η ειδική διατροφή, το χάσιμο βάρους αν χρειάζεται και  συχνός έλεγχος.

Επίσης η σωματική άσκηση & το περπάτημα παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της νόσου, αλλά και στην μείωση των τιμών του Σακχάρου.

Παρόντες,  στην ομιλία-ενημέρωση, ήταν ο Αντιδήμαρχος Υγείας κ. Σωτήρης Αγγέλης και η υπεύθυνη του Κέντρου  Κοινότητας Πύλης κα Βίκυ  Βασιλειάδη, Συντονίστρια- Κοινωνική Λειτουργός.

Στο τέλος της παρουσίασης πραγματοποιήθηκε δωρεάν μέτρηση σακχάρου στους παρευρισκομένους από το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι», της Φήκης.

Diavitis (1)

Diavitis (2)

Diavitis (4)

Diavitis (5)

Diavitis (6)

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Θ. Χήρας από Πύλη: Σας καλώ σε μια νέα πορεία με γνω΄ση, σύνεση και όραμα, στηρίζοντας μια παρουσία με μέλλον, όραμα & αξίες(βίντεο/φωτό)

Την κεντρική του ομιλία στην Πύλη, μπροστά από τον χώρο του εκλογικού του κέντρου, πραγματ…