thumb_6406τ

Στην  Τοπική Κοινότητα Μουριάς από τον Νοέμβριο του 2019 έως και σήμερα θανατώθηκαν με φόλες επτά αδέσποτα σκυλιά και μία Γάτα. Τα περισσότερα από αυτά τα ζώα διαχειριζόταν οι υπηρεσίες του Δήμου Πύλης σε συνεργασία με φιλόζωους κατοίκους της Κοινότητας. Ήταν στειρωμένα τσιπαρισμένα και εμβολιασμένα.

Ως Πρόεδρος της Τ.Κ. Μουριάς σας υπενθυμίζω ότι η δηλητηρίαση και οποιαδήποτε μορφή βίας προς τα ζώα σύμφωνα με τον Ν.4039/2012 διώκεται με βαριές ποινές και πρόστιμα.

Οποιοσδήποτε συλληφθεί να ασκεί βία ή δηλητηριάζει αδέσποτα ζώα θα υποστεί και τις ανάλογες συνέπειες. Αν κάποιος γνωρίζει οτιδήποτε για το θάνατο των παραπάνω ζώων να επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Κοινότητας.

Όσον αφορά τα δεσποζόμενα ζώα ισχύουν τα παρακάτω:

Σύμφωνα με το Νόμο όλοι οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς υποχρεούνται να διατηρούν τα ζώα τους, εντός  της αυλής της οικίας τους ή του οικοπέδου τους, να είναι εμβολιασμένα και να αποδεικνύεται  από το  βιβλιάριο υγείας του ζώου, να έχουν τσιπάκι και να είναι δηλωμένα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας. Όταν θέλουν να  κάνουν περίπατο υποχρεούνται να τα μετακινούν με αλυσίδα ή λουρί ασφαλείας.

Παρακαλώ πολύ όλους τους κατοίκους της Κοινότητας, να ευαισθητοποιηθούν σε αυτό το σημαντικό θέμα. Υπεύθυνοι για τα αδέσποτα ζώα, τις επιθέσεις σε ανθρώπους και τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό τους είμαστε όλοι μας και για το λόγο αυτό πήρε τόσο μεγάλες διαστάσεις το θέμα τις διαχείρισης τους.

Η εναπόθεση νεκρών ζώων και ειδικά το πέταμα τους σε ποτάμι είναι πολύ επικίνδυνο για την δημόσια υγεία. Θα παρακαλούσα τους κατοίκους της Κοινότητας μας, όταν διαπιστώνουν ότι υπάρχει νεκρό ζώο να ενημερώνουν άμεσα για τον ενταφιασμό του.

Γιαννουλάκος Δημήτριος

Πρόεδρος Τ.Κ. Μουριάς

Load More Related Articles
Load More In Βήμα των πολιτών
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…