d

Προγραμματική σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου των τρικαλινών επιχειρηματιών

Δίπλα και στο Επιμελητήριο Τρικάλων στέκεται ο Δήμος Τρικκαίων. Μετά τη συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και την πρόταση για το Open Mall, αυτή τη φορά προχωρά σε στήριξη για θέματα κτηριακά.

Συγκεκριμένα, για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου που στεγάζει το επιμελητήριο και τις υπηρεσίες του. Ο Δήμος Τρικκαίων, διαθέτοντας τις απαραίτητες υπηρεσίες (οικονομική, τεχνική) ουσιαστικά θα εκτελέσει το έργο για λογαριασμό του Επιμελητηρίου. Πρόκειται για το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτηρίου Επιμελητήριου Τρικάλων»,  προϋπολογισμού 500.000€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, που εντάχθηκε στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020.

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν, βελτιώνουν την ενεργειακή συμπεριφορά του κτιρίου το οποίο θα καταταχθεί στην ενεργειακή κατηγορία Β+ ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζουν το κτήριο από λειτουργική άποψη. Οι εργασίες προβλέπουν εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης, αντικατάσταση των κουφωμάτων με θερμοδιακοπτόμενα και ενεργειακούς υαλοπίνακες, θερμομόνωση στις οροφές κτηρίου και υπογείου, νέους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας. εγκατάσταση μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας, αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης – κλιματισμού.

Δέκα μήνες αφ’ ότου ξεκινήσουν οι εργασίες, θα παραδοθεί ένα κτήριο που θα φανερώνει τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας, μέσω δύο σημαντικών εκπροσώπων της: του Δήμου και του Επιμελητηρίου. Η συνεργασία αυτή αποτυπώνει την ειλημμένη απόφαση του Δήμου Τρικκαίων, να βρίσκεται δίπλα στους παραγωγικούς φορείς, με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και την κοινωνία.

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ δίπλα στα παιδιά και τους γονείς

Αγαπητοί γονείς, Τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ, είναι στη ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουν για τις 26 δι…