milo

Τα μήλα, ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα φρούτα του πλανήτη και όχι άδικα. Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, ωφέλιμα για κάθε οργανισμό και τη θωράκιση της υγείας μας, άλλωστε δεν έχει βγει τυχαία η φράση «ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα». Μπορούμε πραγματικά να τονώσουμε το ανοσοποιητικό και καρδιαγγειακό μας σύστημα, τρώγοντας απλώς ένα μήλο την ημέρα.

Πέρα όμως από τις ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία από την κατανάλωση τους, υπάρχουν μερικές ακόμη χρήσεις που θα μας βοηθήσουν σε συνταγές μαγειρικής ώστε να έχουμε τα καλύτερα γευστικά αποτελέσματα στα φαγητά, αλλά ακόμη και τη σωστή συντήρηση της ζάχαρης.

Τι μπορείτε να κάνετε με ένα μήλο

Ψήστε ζουμερά κοτόπουλα: Αν θέλετε πάντοτε να φτιάχνετε νόστιμα και ζουμερά κοτόπουλα με υπέροχη γεύση που θα καταπλήξει μικρούς και μεγάλους μέσα στο σπίτι, την επόμενη φορά που το μενού έχει ψητό κοτόπουλο, βάλτε ένα μήλο μέσα τους (ως γέμιση). Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε το κρέας να κρατήσει όλα ζουμιά και δε θα το ξανά φάτε ξεροψημένο.

Πριν το σερβίρισμα αφαιρείτε το μήλο και το πετάτε.

Αφράτα και φρέσκα κέικ για περισσότερο καιρό: Διατηρήστε φρέσκα για περισσότερο καιρό τα κέικ χρησιμοποιώντας ένα μήλο. Κόψτε στη μέση και τοποθετήστε το μισό, μέσα στη φόρμα αποθήκευσης του κέικ. Αυτή η ποσότητα είναι αρκετή για να το διατηρήσει φρέσκο, κρατώντας όλη την υγρασία μέχρι να απολαύσετε και τα τελευταία ψίχουλα του γλυκού.

Σπυρωτή μαύρη ζάχαρη: Πολλές φορές η μαύρη ζάχαρη χάνει τη σύσταση της και σκληραίνει όταν εκτίθεται σε υγρασία. Για να διατηρηθεί σπυρωτή μπορείτε κατά την αποθήκευση, να τη βάλετε σε μια σακούλα μαζί με ένα κομμάτι μήλου. Κλείστε καλά και κρατήστε σε μέρος ξηρό για τουλάχιστον 2 ημέρες. Μετά από αυτό η ζάχαρη θα είναι και πάλι έτοιμη για χρήση.

Απορροφήστε το αλάτι στα φαγητά: Αν κατά λάθος σας έπεσε παραπάνω αλάτι στα λαδερά φαγητά ή τη σούπα, προσθέσετε μερικά κομμάτια μήλου και αφήστε 10 λεπτά ακόμη να βράσει. Αυτά θα απορροφήσουν το μεγαλύτερο μέρος του αλατιού και μόλις τα βγάλετε από την κατσαρόλα θα έχετε αφαιρέσει το υπερβολικό αλάτι.

Τέσσερις χρήσεις που θα σας βοηθήσουν αρκετά στη μαγειρική. Δοκιμάστε και πείτε μας τις εντυπώσεις σας, στο σχόλια.

votanonkipos.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Η Πιαλεία τίμησε τους γερόντους της, στην «34η Γιορτή γερόντων»

Η 34η Γιορτή Γερόντων στην Πιαλεία Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιαλείας (ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟ…