Κέντρο Υγείας Πύλης

Στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020, δημοσιοποιήθηκε η Πρόσκληση α/α009 με τίτλο «Επέκταση, Αναβάθμιση των υποδομών όλων των βαθμίδων Υγείας».

Η δράση αφορά παρεμβάσεις σε υποδομές του τομέα υγείας και ειδικότερα  σε  εκσυγχρονισμό κτιριακών υποδομών υγειονομικών μονάδων όλων των βαθμίδων, εξοπλισμό ιατροτεχνολογικό ή και ξενοδοχειακό, όπου διαπιστωμένα υπάρχει έλλειψη.

Στον Δήμο Πύλης υπάρχει και λειτουργεί το Κέντρο Υγείας. Ένα Κέντρο Υγείας που καλύπτει τις ανάγκες  των κατοίκων και επισκεπτών τόσο του ορεινού όσο και του πεδινού όγκου του Δήμου Πύλης και κατ επέκταση του Νομού Τρικάλων για πρωτοβάθμια υγεία  .

Με δεδομένο ότι έχει εκπονηθεί  μελέτη, η οποία είναι ώριμη και με πλήρη συνάφεια με το πνεύμα της Εθνικής Στρατηγικής του τομέα Υγείας ο  Δήμαρχος Πύλης, Κωνσταντίνος Μαράβας, με ευαισθησία απέναντι στους δημότες του, με δεδομένο ότι ο Άνθρωπος και οι ανάγκες του είναι η προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, θα «τρέξει» όσο παραπάνω μπορεί, θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια με σκοπό την ένταξη του παραπάνω έργου στο ΕΣΠΑ και αυτό σε αγαστή συνεργασία με τον Αντιπεριφεριάρχη κ Χρήστο Μιχαλάκη, με τον αναπληρωτή Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Βενιζέλο Μιχάλη και με τους αρμόδιους φορείς .

Η ένταξη και υλοποίηση του έργου είναι επιτακτική για την περιοχή , τους   κατοίκους αλλά και επισκέπτες της ,  ειδικά  σε καιρούς που όλοι δοκιμαζόμαστε πρέπει να γίνει κατανοητό  ότι  η  πρόσβαση και η αναβάθμιση στην  παροχή υπηρεσιών δημόσιας υγείας ολόκληρου τμήματος του Νομού μας  είναι θέμα προτεραιότητας.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…