elme Karditsas

«Πανελλαδική κινητοποίηση των Μουσικών Σχολείων»

Οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων της χώρας, μαζί με τους Συλλόγους των Γονέων τους, βιώνοντας τα κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν στα Μουσικά Σχολεία, κινητοποιούνται και αγωνίζονται για τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης που παρέχεται σε αυτά.

Με τον αγώνα τους, μαθητές και γονείς διεκδικούν :

  1. Δημιουργία κοινών σχολικών εγχειριδίων για τα θεωρητικά μουσικά μαθήματα και δωρεάν διανομή τους.
  2. Αναγνώριση των σπουδών, με πιστοποίηση (κατόπιν εξετάσεων) ισάξια με τις τάξεις των Ωδείων, όπως προβλέπεται και από τις αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις.
  3. Ενεργοποίηση την ΥΑ Γ2/7323/08-12-1997 και ΥΑ Γ2/7324/08/11-1997 σχετικά με την χορήγηση μουσικής ειδικότητας στους αποφοίτους Μουσικών Σχολείων κατόπιν εξετάσεων, οι οποίες είναι σε ισχύ αλλά δεν εφαρμόζονται
  4. Άμεσηδιευθέτηση των ελλείψεων σε καθηγητές μουσικών οργάνων και μουσικών μαθημάτων και κάλυψη των κενών.
  5. Επαναφορά των Μουσικών Αγώνων, ανάλογων με τους Αθλητικούς και μοριοδότηση μόνο για μουσικές σχολές με δίκαιο τρόπο και σε μικρό ποσοστό μέσω των Αγώνων.

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας θεωρεί δίκαια τα αιτήματά τους και θεωρεί επίσης ότι υπάρχει ανάγκη για άμεση και επιτακτική επίλυσή τους.

Με σχετική απόφαση του ΔΣ, αποφασίστηκε η έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα των μαθητών και των γονέων και για το λόγο αυτό προκηρύσσεται 3-ωρη στάση εργασίας  την Πέμπτη  28/11 από τις 11:00 έως 14:00 , ώστε να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι  εκπαιδευτικοί  και μαθητές να συμμετέχουν στις δράσεις και τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί.

elme

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Μαθήματα Πολιτικής Προστασίας στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Πραγματοποιήθηκε στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων δράση  σε θέματα πολιτικής προστασίας με τη συνε…