agriochoiroi (1)

Εκτεταμένες και μη αναστρέψιμες καταστροφές σε καλλιέργειες καλαμποκιού έχουν προκληθεί από αγριόχοιρους στο Δροσερό χθες βράδυ(η 2η σε διάστημα τριών μηνών), καθώς πλέον το σεργιάνι των γνωστών θηλαστικών σε αγρούς & στον κάμπο, είναι συχνό φαινόμενο, με τους πληθυσμούς τους να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, φτάνοντας σε ανεξέλεγκτα επίπεδα, φαινόμενο το οποίο φυσικά δεν μπορεί να αυτορυθμιστεί, χωρίς κρατική παρέμβαση!!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που αγριόχοιροι «αλωνίζουν» και στα πεδινά τμήματα στήνοντας καταστροφικά τσιμπούσια, όχι μόνο του Δ. Πύλης, αλλά & του Νομού γενικότερα, με την απελπισία & απόγνωση των καλλιεργητών να έχει χτυπήσει κόκκινο, ανήμποροι να κάνουν κάτι για την καταπολέμηση του φαινομένου.

Το πρόβλημα είναι ήδη γνωστό εδώ και τρία χρόνια, με τις προειδοποιήσεις και προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος προς την κεντρική εξουσία, πρώην και νυν, μέσω επιστολών του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρ. Μιχαλάκη να είναι συνεχείς, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει έντονο και επίκαιρο, με τους καλλιεργητές να ζητούν λύση άμεσα!

Φαίνεται τελικά πως κανενός το αυτί δεν ιδρώνει, παρά μόνη η τσέπη του Ελληνα, κατά τα άλλα ΕΥΡΩ-Αγρότη, ματώνει, καθώς από τον ΕΛΓΑ τέτοιου είδους περιπτώσεις καταστροφών, δεν αποζημιώνονται;;;;;

Η μόνη κίνηση έως τώρα, που δείχνει φως στο τούνελ, είναι το άρθρο 15 του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων(βλ. ΕΔΩ), που θα επιτρέπει τη θήρα του αγριόχοιρου όλο το χρόνο. Ωστόσο, όπως μας δήλωσαν οι πληγέντες αγρότες, αυτό δεν είναι αρκετό και ζητάνε τέτοιου είδους καταστροφές να αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ!

agriochoiroi (2)

agriochoiroi (3)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Κ. Αγοραστός για debate: «Επιτελους ο κ. Κουρετας αποδέχτηκε να κάνουμε έναν ήρεμο και πολιτισμένο διάλογο για το αύριο της Θεσσαλίας»

Σε δήλωση του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σχετικά με τη διεξαγωγ…