tei karditrsas

(Φωτο: Από την εκπ/κή επίσκεψη στην Urban Innovations)

Δέκα (10) τελειόφοιτοι φοιτητές του 7ου εξαμήνου, του τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου – Επίπλου της Καρδίτσας, συνοδευόμενοι από τους διδάσκοντες, κ.κ. Γ. Μαντάνη και Αθ. Μακρή, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την κατασκευαστική εταιρεία Urban Innovations που ασχολείται με το σχεδιασμό και την κατασκευή προϊόντων αστικού εξοπλισμού και οργάνων παιδικής χαράς, καθώς και αθλοπαιδιών, και εδρεύει στο Προάστιο του ν. Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα οι φοιτητές στα πλαίσια του Ε.Υ. μαθήματος «Τεχνολογία ξύλινων κατασκευών, ΙΙ. Εξωτερικές κατασκευές» (link) για πρώτη φορά, διαμέσου αυτής της εκπ/κής εκδρομής, είχαν την ευκαιρία να μάθουν ενδιαφέροντα στοιχεία και τεχνικές πληροφορίες για τις μεταλλικές και τις μικτές κατασκευές (ξύλου & μετάλλου) από τον υπεύθυνο της εν λόγω εταιρείας κ. Κωνσταντίνο Τσίντζα και τη σχεδιάστρια της εταιρείας, κα. Γεωργία Πασχαλίδου, απόφοιτο του τμήματος.

 Της γενικής εισήγησης, ακολούθησε ξενάγηση στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, επίδειξη των μικτών και ξύλινων κατασκευών που υλοποιούνται, καθώς και ειδικότερη ενημέρωση από την κα. Πασχαλίδου για το σχεδιασμό (design) και τα σχεδιαστικά προγράμματα με τα οποία υλοποιούνται οι κατασκευές της εταιρείας, η οποία σημειωτέον δραστηριοποιείται σε όλη τη χώρα. Ο κ. Τσίντζας εξεδήλωσε το ενδιαφέρον του, να απασχολήσει  έναν (1) τελειόφοιτο φοιτητή στην παραγωγική διαδικασία, στην αρχή του επόμενου ακαδ/κού εξαμήνου, με την προοπτική της μόνιμης απασχόλησης.

Αυτή η βιωματική εκπαιδευτική δραστηριότητα (επίσκεψη) χαροποίησε τους φοιτητές του 7ου εξαμήνου, οι οποίοι πρόσθετα έθεσαν πλήθος ερωτήσεων στον κ. Τσίντζα και έγινε μια χρήσιμη συζήτηση. Αφετέρου βέβαια, οι ίδιοι διαπίστωσαν τις δυσκολίες που υπάρχουν στο επάγγελμα και ότι απαιτείται πολλή δουλειά και μόχθος για να πετύχεις στην αγορά εργασίας, και ότι: ‘τίποτε δεν χαρίζεται’. Ο υπεύθυνος του μαθήματος Καθηγητής Γ. Μαντάνης, και ο κ. Μακρής αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν την εν λόγω εταιρεία για την υποστήριξη, τη φιλοξενία και το χρόνο που διέθεσαν.

Προγραμματίζεται, το επόμενο Α.Ε. 2019-2020, η εταιρεία Urban Innovations να επισκεφτεί το τμήμα μας (στα πλαίσια του μαθήματος ΤΞΚ ΙΙ.) και να προβεί σε δύο τεχνικές εισηγήσεις σχετικές με τις παιδικές χαρές, σε ειδικό happening που θα οργανωθεί από τον κ. Γ. Μαντάνη.

Σύνταξη δελτίου: Καθηγητής Γ. Μαντάνης

 

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Πωλούνται Δύο Loft/Μονοκατοικίες Στη Γελανθη Καρδίτσας

Διατίθενται προς πώληση 2 Loft / Μονοκατοικίες σε οικόπεδο 1100 τ.μ στη Γελάνθη του Δήμου …