Arxiki kalatsis

Εκπαιδευτική επίσκεψη και στο πλαίσιο του μαθήματος «Μελέτη του περιβάλλοντος, στην Φάρμα Γαλακτοπαραγωγής «ΚΑΛΕΤΣΗΣ» στο Παλαιομονάστηρο, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί στις 10:00, το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου, του όμορου Δ. Μουζακίου και συγκεκριμένα οι τάξεις Δ’, Ε’ και Στ’.

Στην μονάδα, η οποία αποτελεί αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση, μαθητές και δασκάλους, υποδέχτηκαν ο κ. Γιάννης Καλέτσης, ένας εκ των δύο ιδιοκτητών & η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της επιχείρησης κα Ιφιγένεια Κοτσιώρη-Καλέτση, οι οποίοι τους ξενάγησαν σε όλους τους χώρους της μονάδας εκτροφής, η οποία αποτελεί, αν όχι την μεγαλύτερη στη Θεσσαλία, μία εκ των μεγαλυτέρων του χώρου.

Σκοπός της επίσκεψης η εξοικείωση των μαθητών με την γαλακτοπαραγωγική διαδικασία στην χώρα μας και η γνωριμία με τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτή.

Η κα Καλέτση με αναλυτικό, μεθοδικό και απλό τρόπο, ανέλυσε στους επισκέπτες της όλα τα στάδια παραγωγής του γάλακτος, από την εκτροφή των ζώων, την πρώτη ύλη εκτροφής, τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων, την αυτοματοποιημένη συλλογή του γάλακτος από τα ζώα με την βοήθεια ειδικών μηχανημάτων, την μηχανική υποστηρικτική διαδικασία καθαρισμού του χώρου και την βιολογική διαχείριση των λυμάτων, την αποθήκευση του συλλεχθέντος γάλακτος σε ειδικές ισοθερμικές, ανοξείδωτες δεξαμενές, την μεταφορά του στο εργοστάσιο παραγωγής,  έως το τελικό, προς διάθεση προϊόν.

Με το πέρας της ξενάγησης σε μαθητές και συνοδούς δασκάλους, προσφέρθηκαν σοκολατούχα γαλατάκια, προσφορά της Γακατοβιομηχανίας «Τρίκκη» στα Τρίκαλα, καθώς και χυμοί, προσφορά της επιχείρησης «ΚΑΛΕΤΣΗ».

Kaletsis (1)

Kaletsis (2)

Kaletsis (3)

Kaletsis (4)

Kaletsis (5)

Kaletsis (6)

Kaletsis (7)

Kaletsis (8)

Kaletsis (9)

Kaletsis (10)

Kaletsis (11)

Kaletsis (12)

Kaletsis (13)

Kaletsis (14)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή η Βιργινία Τσιγκαρίδα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΤΣΙΓΚΑΡΙΔΑ ΕΤΩΝ 91 Θανούσα κηδεύ…