dav

Μόλις ενάμισι χρόνο μετά την πρώτη επίσημη τελετή αδελφοποίησης των Δήμων Τρικκαίων και Υψωνα, η πράξη αυτή ενισχύεται. Και προχωρά με αδελφοποίηση των σχολείων 7ο Λύκειο Τρικάλων και Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου.

Μια πράξη που δείχνει ότι η προοπτική για στενή συνεργασία και για διάχυση της αδελφοποίησης στην κοινωνία, χωρίς να είναι μια τυπική δράση, έχει πλέον αξία και ουσία. Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί από την Κύπρο βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στα Τρίκαλα και, εκτός από τη συνεργασία με το σχολείο των Τρικάλων, γνωρίζουν και τον Δήμο και την πόλη.

Το πρωί της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου 2019 επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Τρικκαίων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Υψωνα κ. Παντελή Γεωργίου. Οι αντιδήμαρχοι Τρικκαίων κ.κ. Γεωργία Κορτώνη – Μπαλοδήμου και Ακης Αναστασίου και ο τ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εντεταλμένος σύμβουλος για τον Εθελοντισμό κ. Μιχάλης Λάππας υποδέχθηκαν τους επισκέπτες, με αναφορά στην ουσία της αδελφοποίησης, σε πρακτικό και άκρως σημαντικό επίπεδο: αυτό της Παιδείας.

Κάτι στο οποίο αναφέρθηκε η διευθύντρια του κυπριακού σχολείου κα Μαρία Θεοφάνους, εξηγώντας ότι, στο πλαίσιο διαφόρων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, προτιμήθηκε η πρώτη ουσιαστική δράση να αφορά στους Ελληνες αδελφούς. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ερωτόκριτος» Δ. Υψωνα κ. Μιχ. Τσαγκάρης ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και αναφέρθηκε στις ομορφιές των Τρικάλων.

Ακολούθως έγινε ξενάγηση στο control room του Smart Trikala από τον εκπρόσωπο Τύπου του Δήμου, κ. Θανάση Μιχαλάκη. Παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Δήμου σε θέματα τεχνολογίας ως προς την εφαρμογή τους για την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης, έγιναν δράσεις με τους μαθητές/τριες των δύο σχολείων, επισκέψεις σε βιομηχανίες των Τρικάλων, ενώ το βράδυ της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου η κοινή μουσική δράση «Τρικκαίοι και Κυπράιοι εσμίξανε» προγραμματίστηκε για να σηματοδοτήσει την ενίσχυση των εξαιρετικών σχέσεων ανάμεσα στους πολίτες των δύο Δήμων.

dav

dav

dav

trikala ipsonas7

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Άτρωτος ο Μαράβας, μέσα από μια μεγαλειώδη νίκη! Δεν βρέθηκε ακόμη η «Αχίλλειος πτέρνα» του (βίντεο/φωτό)

«Άτρωτος» τελικά αποδείχτηκε για άλλη φορά και στην 3η κατά σειρά εκλογική μάχη, για την κ…