5f732fa7240000c9221ee1fc

(φωτό:EUROKINISSI)

Τους παρείχαν διαμονή σε «άτυπους ξενώνες» με το αζημίωτο.

Στη σύλληψη ενός Σομαλού, ο οποίος μίσθωνε κρεβάτια σε απεγνωσμένους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν στην πλατεία Βικτωρίας και έψαχναν για σπίτι, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από πληροφορίες αναφορικά με ιδιοκτήτες ή εκμισθωτές ακινήτων στην περιοχή, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι αλλοδαπούς που συχνάζουν στην πλατεία Βικτωρίας, τους παρέχουν διαμονή σε «άτυπους ξενώνες» έναντι χρηματικής αμοιβής από 15 έως 40 ευρώ το άτομο την ημέρα, άνευ φορολογικών στοιχείων. Οπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, ουσιαστικά ο Σομαλός προχωρούσε σε ενοικιάσεις κρεβατιών και καναπέδων.

Η σύλληψη του έγινε στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αγιου Παντελεήμονα σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών και της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Ο 31χρονος κατηγορείται για διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας εκ κερδοσκοπίας και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. Επίσης, ταυτοποιήθηκε γυναίκα συνεργός του, με καταγωγή από τη Νιγηρία.

Την ώρα της σύλληψής του ο 31χρονος Σομαλός βρισκόταν στην πλατεία Βικτωρίας και διαπραγματευόταν την προσωρινή διαμονή τεσσάρων αλλοδαπών που είχαν μαζί τους βαλίτσες.

Σε έρευνα στον «άτυπο ξενώνα», διαμέρισμα 4ου ορόφου, που διαχειρίζονταν ο συλληφθείς και ήταν ιδιοκτησίας της συνεργού του, βρέθηκαν εντός αυτού τέσσερις αλλοδαπές γυναίκες, τρεις εκ των οποίων στερούντο ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος τους θα κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Σε μεγάλη νίκη οδεύει ο Κώστας Μαράβας!!!

,Σε μεγάλη νίκη φαίνεται να οδεύει ο νυν Δήμαρχος κ. Κώστας Μαράβας, ύστερα κι από τα πρώτ…