γλυπτικη copy

28 Ιουνίου έως 15 Οκτωβρίου 2016

Ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό γεγονός θα λάβει χώρα στην πόλη της Καλαμπάκας και ειδικότερα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών. Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το Εργαστήριο Γυψοτεχνίας και Χαλκοχυτικής της Σχολής, θα εκθέσουν τα γλυπτά περίπου 40 φοιτητών του εργαστηρίου.

Το θέμα της έκθεσης ειναι: «Ανθρωπογραφές: η έννοια του Εκμαγείου στην Τέχνη» ενώ υπεύθυνος είναι ο Επίκουρος Καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κ. Μάρκος Γεωργιλάκης. Η έκθεση κόσμισε τις αίθουσες του Μουσείου Μπενάκη στην Αθήνα τον περασμένο μήνα και στη συνέχεια παρουσιάζεται στην Καλαμπάκα.

Τα έργα θα είναι περίπου 50 και θα εκτεθούν μέσα στους κύριους  χώρους του Μουσείου, γεγονός που αποτελεί πρωτοτυπία, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει και τη στενή σχέση που υπάρχει μεταξύ της καλλιτεχνικής δημιουργίας και του φυσικού περιβάλλοντος, που αποτελεί πάντα σημαντική πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 28 Ιουνίου, ενώ η διάρκεια της θα είναι πάνω από 3 μήνες και θα ολοκληρωθεί στις 15 Οκτωβρίου 2016.

Η έκθεση, που τελεί υπό την αίγιδα του δήμου Καλαμπάκας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παρέχει στο κοινό τη δυνατότητα να απολαύσει μια πραγματικά σπουδαία δουλειά των ανθρώπων εκείνων που θα αποτελέσουν μερος του αυριανού καλλιτεχνικού δημιουργικού της χώρας.

Το Μουσείο ευχαριστεί δημόσια την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, το εργαστήριο Γυψοτεχνίας και Χαλκοχυτικής, καθώς και τον κ Μάρκο Γεωργιλάκη, για την ευκαιρία που παρέχουν στους επισκέπτες του να δουν από κοντά αυτες τις εξαιρετικές δημιουργίες.

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Πεζοπορία στα Μετέωρα, διοργανώνει η Ο.Λ.Κ. στις 08/10

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου η Ορειβατική Λέσχη Καλαμπάκας διοργανώνει πεζοπορία στην περιοχή τ…