Αρχική copy

Την Τρίτη 29 Μαρτίου 2016 στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα «Πρώτες Βοήθειες» που υλοποιούν οι μαθητές του ΕΠΑΛ, με πρωτοβουλία του διευθυντή του σχολείου Κου Στέφανου Τσιούνη και των υπεύθυνων καθηγητών του προγράμματος,  Κας Σταυρούλας Σταφυλά και Κου Αθανασίου Βαμπούλα, πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Πύλης εκπαιδευτική ενημέρωση από τους εκπαιδευτές διασώστες του ΕΚΑΒ Λάρισας Κο Πατσιά Νικόλαο και Κο Γκόγκο Νικόλαο.

Οι εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ αφού τόνισαν την σημασία της πρόληψης ατυχημάτων και αντιμετώπισης έκτακτων προβλημάτων υγείας προχώρησαν με επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης ( ΚΑΡΠΑ ), με βασικές οδηγίες υποστήριξης ζωής και επίδειξη χρήσης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Επίσης χρησιμοποιώντας οπτικό υλικό και βίντεο αναφέρθηκαν σε πρώτες βοήθειες για περιπτώσεις τραυματισμού, κακώσεων, πνιγμού, δηγμάτων, αιμορραγίας και εγκαυμάτων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το ΕΠΑΛ,  ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα υγείας και Α’ Βοηθειών, στην αναγνώριση της ευθύνης τους για την πρόληψη των ατυχημάτων ασφάλεια και στην δημιουργία μελλοντικών ενεργών πολιτών.

colaz 1 ok

colaz 2 ok

 

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Αγιασμός και πρόβες χορωδίας ενηλίκων ανδρών και γυναικών Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης

Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 5:30 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας …