kke ok

 

Πριν λίγους μήνες στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων , πριν λίγες μέρες στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) , σε λίγες μέρες στη  ΓΣΕΕ ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός επιδίωξαν και επιδιώκουν  να ξεκινήσουν  ένα συνέδριο που δεν έχει καμιά σχέση με διαδικασία εργατικής οργάνωσης. Κοινό χαρακτηριστικό αυτών των μεθοδεύσεων είναι οι εκατοντάδες αντιπρόσωποι που κατέρχονται με ευθύνη των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και είτε είναι οι ίδιοι εργοδότες, είτε εκλεγμένοι νόθα μέσα από σωματεία – φαντάσματα από όλη τη χώρα, με την περιοχή μας να μην αποτελεί εξαίρεση.

Επιδιώκουν με αυτόν τον τρόπο να ελέγχουν έναν συσχετισμό στη ΓΣΕΕ , σε Ομοσπονδίες και σε μια σειρά Εργατικά Κέντρα ,όπως των Τρικάλων, για να δυναμώνουν οι μηχανισμοί που στέκονται εμπόδιο να οργανωθούν αγώνες για την ικανοποίηση των εργατικών αναγκών, που στηρίζουν τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

΄Ολο το προηγούμενο διάστημα ,με τη  συνεπή αγωνιστική στάση μας  απέναντι στην πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων  «κόψαμε» την όρεξη όσων θέλουν να μετατρέψουν το εργατικό κίνημα σε παράρτημα της εργοδοσίας ,  σε όχημα για την προώθηση και εναλλαγή  διαχειριστών στα πόστα της  αντιλαϊκής πολιτικής.  Συνεχίζουμε τον αγώνα , καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση  στα χέρια τους, να ενώσουμε τις φωνές μας απαιτώντας: «Συνδικάτα εργατών – Όχι σύμμαχο της κυβέρνησης & των εργοδοτών. Έξω οι «μαϊμούδες» – αντιπρόσωποι». Να μη νομιμοποιήσουμε συνέδρια νόθων αντιπροσώπων και εργοδοτών.

Ο αγώνας μας δεν είναι αντιπαράθεση για τις καρέκλες. Είναι σύγκρουση ανάμεσα στις δύο διαφορετικές γραμμές στο συνδικαλιστικό κίνημα, ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους, είναι αγώνας ενάντια στις δυνάμεις που συναινούν στην επίθεση στα δικαιώματα και τη ζωή τους, βάζουν πλάτη σε κυβερνήσεις και εργοδοσία, καλλιεργούν τον συμβιβασμό και την απογοήτευση , ευθύνονται για την απομάκρυνση εργατών από τα σωματεία. Είναι μάχη για να κρατήσουν οι εργαζόμενοι στα χέρια τα Συνδικάτα, Για να είναι εργαλεία υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας κι όχι των συμφερόντων μεγαλοεργοδοτών.

Καλούμε κάθε τίμιο εργαζόμενο και  συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο που δεν έχει καμιά σχέση με πρακτικές και μεθοδεύσεις που θυμίζουν μαύρες εποχές  να μην δείξει καμία ανοχή και να πάρει θέση απέναντι σε αυτά τα νοσηρά φαινόμενα .

Σε καλούμε στην εκδήλωσή  μας για να συζητήσουμε την  πείρα που αποκομίσαμε από τη μάχη ενάντια στην νοθεία και την απάτη , για την ανάγκη ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και αλλαγής συσχετισμών υπέρ των ταξικών δυνάμεων , για το τι κίνημα χρειαζόμαστε.

  

Συνδικάτο Γάλακτος–Τροφίμων–Ποτών  , Σύλλογος Λογιστών & Βοηθών Λογιστών 

Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφ. Επαγγελμάτων ,  Επιτροπή Αγώνα Ιδ. Υπαλλήλων

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …