plaka

Εκδήλωση για να αποκατασταθεί η τιμητική πλάκα στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας(ΔΣΕ), που βεβηλώθηκε από θρασύδειλα φασιστοειδή,  στο χωριό Τσούκα (Φωτεινό) Αντιχασίων του Νομού Τρικάλων , διοργανώνει η ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ την προσεχή Κυριακή 28 Ιούνη.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί , στις 11πμ, στην πλατεία του χωριού , θα μιλήσει ο Τάσος Τσιαπλές , μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην  Τσιούκα (Φωτεινό) εξελίχθηκε ένα σημαντικό γεγονός που συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Είναι η ίδρυση του Γενικού Αρχηγείου Ανταρτών, που προέκυψε με  την  ενοποίηση των αντάρτικων ομάδων κάτω από ενιαία στρατιωτική καθοδήγηση  μετά από σύσκεψη στις 26 – 28 του Οκτώβρη του 1946 στο χωριό.

Αυτή είναι ουσιαστικά  και η ημερομηνία ίδρυσης του ΔΣΕ.  Η επίσημη μετονομασία έγινε στις 27 Δεκέμβρη 1946, με την έκδοση της Διαταγής του Γενικού Αρχηγείου Ανταρτών, η οποία όρισε την «ονομασία των ανταρτικών Σωμάτων σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΛΛΑΔΟΣ».

Τον Οκτώβρη του 2016 η ΚΕ του ΚΚΕ για να τιμήσει τα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ , οργάνωσε στην Τσιούκα μεγάλη πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση , όπου μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα , μέλος της ΚΕ του Κόμματος, πραγματοποιώντας και τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλάκας στην πλατεία του χωριού.

Την τιμητική πλάκα βεβήλωσαν θρασύδειλα φασιστοειδή μέσα στον περασμένο χειμώνα , ρίχνοντας διαβρωτικό χημικό υγρό που την κατέστρεψε. Με την πράξη τους επιβεβαίωσαν ότι δεν μπορούν να ησυχάσουν στην ιδέα ότι το ΚΚΕ, εδώ και πάνω από έναν αιώνα , βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη γραμμή των ταξικών αγώνων για τη λαϊκή εξουσία, δεν μπορούν να ανεχτούν την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας , που με κάθε τρόπο τα’ αφεντικά τους , οι εκμεταλλευτές του λαού  , προσπαθούν να σβήσουν.

Δε μπορούν ακόμη να χωνέψουν ότι το λαϊκό κίνημα εκείνων των χρόνων βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα: Υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση; και επέλεξε το δεύτερο δρόμο, διδάσκοντας στο μέλλον , στις νέες γενιές πως  κάθε λαός που αρνείται να δεχτεί την ταπείνωση και τον εξανδραποδισμό, επιλέγει την αντίσταση και την πάλη ενάντια στη φτώχεια, στους πολέμους και την προσφυγιά που γεννά  η καπιταλιστική βαρβαρότητα..

Η βεβήλωση των μνημείων των ταξικών αγώνων του λαού μας δυναμώνει το πείσμα στον αγώνα για να στείλουμε κάθε φασιστοειδές στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας  μαζί με το σύστημα που τους γεννά.

Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε από την υπεραιωνόβια ιστορία του ΚΚΕ , τα διδάγματα της ταξικής πάλης στον τόπο μας , την εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Συνεχίζουμε στην ανάδειξη και διάδοση της ιστορικής αλήθειας  με  πολύμορφες δράσεις  .Και σ’ αυτή την προσπάθεια έχουμε στήριγμα το λαό της περιοχής μας.

Τ.Ε.  ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚE

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Χρήστος Μιχαλάκης: Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους ενωμένους για τη Θεσσαλία!

Θα ήθελα να συγχαρώ τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα για τη νίκη τ…